Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü 'Fani Dizeler'in!

13'üncü Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni gerçekleşti. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film Ödülü, Alireza Khatami ve Ali Asgari'nin yönettiği 'Fani Dizeler' filminin oldu.

Berfin Sengil
24 Kasım 2023 - 12:25
Viral

Bu yıl 13'üncüsü gerçekleşen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin ödül töreni, 23 Kasım Perşembe akşamı Atlas 1948 Sineması'nda gerçekleşti.

23-11/24/ekran-goruntusu-561.png

'Herkes İçin Adalet' temasıyla düzenlenen 13'üncü Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer yaptığı konuşmada, "Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin adalet platformunda, dünyanın dört bir köşesinden sanatçılar ve bilim insanları bir araya geldi. İnsanlığa karşı işlenen suçlara, ayrımcılık ve her alandaki eşitsizliklere sinema ve bilimin diliyle karşı duruşlar özgürce ifade edildi. Evrensel çapta barış ve kardeşlik için 'Herkes İçin Adalet' demeye devam ediyoruz" dedi.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci, "Sunucularımız Pınar Altuğ Atacan ile Hakan Bilgin'e, İstanbul Üniversitesi'ne, Sinema Genel Müdürlüğü'ne, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Kültür Bakanlığı'na ve gönüllü ekibimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

23-11/24/ekran-goruntusu-560.png

Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film Ödülü'nü "Fani Dizeler" filmi aldı. Ödül, filmin yönetmeni Alireza Khatami ve Ali Asgari'ye iletilmek üzere film ekibine teslim edildi.

23-11/24/ekran-goruntusu-563.png

Ali Asgari, video mesajla katıldığı törende Filistin halkını selamladığını belirterek ödül için teşekkür etti.

23-11/24/1-4.png

Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü "Hayat Yükü" filmine verildi. Ödül filmin yönetmeni Amr Gamal'a iletilmek üzere festival komitesine verildi.

23-11/24/1-5.png

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması En İyi Film Ödülü "Sarı" filmine verildi. Ödül, yönetmen Erhan Esas'a iletilmek üzere festival komitesine sunuldu.

23-11/24/ekran-goruntusu-566.png

Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jüri Özel Ödülü, "Ben, Sen, O, Biz, Siz, Onlar" filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Sevin Yaman'a takdim edildi.

23-11/24/ekran-goruntusu-567.png

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması kategorsinde En İyi Belgesel Film ödülü "Beyaz Dağın Çocukları"na verildi. Ödül, filmin yönetmeni Yalçın Çiftçi'ye verildi.

23-11/24/ekran-goruntusu-568.png

Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması kategorisinde Jüri Özel Ödülü "Suriyeli Kozmonot" filmine verildi. Ödül, Enis Özkul'a teslim edildi.

23-11/24/ekran-goruntusu-569.png

Öğrenci Jürisi Ödülü ise "Karganın Uykusu" filmine verildi. Ödül, filmin yönetmeni Tunahan Kurt'a öğrenci jürisi tarafından takdim edildi.

23-11/24/ekran-goruntusu-570.png

Habertürk Seyirci Ödülü, filmi seyreden izleyicilerin oylarıyla belirlendi. Bu yıl izleyici "Yeşil Hudut" filmini ödüle layık gördü. Ödül, filmin yönetmeni Agnieszka Holland'e iletilmek üzere Habertürk yöneticilerine verildi.
 
13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp'ten oluştu. Jüri, ödülü "Deniz Kızı" filmine layık buldu. Ödül, filmin yönetmeni Sepideh Farsi'a verilmek üzere Alin Taşçıyan'a verildi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin