Akın Akınözü dünya gündeminde yerini aldı

Başarılı oyuncu Akın Akınözü'nün ünü Türkiye sınırlarını aşıyor. Oyuncu çok sayıda ülkede trend listelerinde yer almayı başardı. Akın Akınözü kimdir? Akın Akınözü'nün sanat kökenli ailesi kimlerden oluşuyor? Akın Akınözü hangi yapımlarda yer aldı? İşte Akın Akınözü'nün hayatına ilişkin detaylar...

Berfin Sengil
24 Kasım 2023 - 13:00
Magazin

Yakışıklı oyuncu Akın Akınözü'nün başrolünde oynadığı projeler yurt dışında büyük bir ilgi ve karşılık görüyor. Başrolünde yer aldığı Kaderimin Oyunu, Orta Amerika ülkesi olan Kosta Rika' da, Tuzak dizisi ise Kuzey Makedonya'da yayınlanıyor.

İki Ülkenin Trend Listesinde!

Akınözü, dün gece başta Türkiye olmak üzere; Amerika, İtalya, İspanya, Peru, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Kosta Rika, Yunanistan, Libya, Mısır, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri, Şili, Honduras, Arjantin, Brezilya ve birçok Latin Amerika ülkelerinde Twitter gündeminde trendlerde yerini aldı.
 
Akın Akınözü'nün başrolünde yer aldığı Tuzak Suudi Arabistan dijital platformu STC tarafından satın alınmıştı. Dizi haftalarca STC'nin top10 listesinde birinci sırada zirvedeki yerini korudu.
 
Ünlü aktör Akın Akınözü yurt dışında büyük bir hayran kitlesine sahip. Akın Akınözü‘nün ünü gün geçtikçe artıyor. Geniş bir hayran kitlesine sahip olan ve başrollerde yer aldığı dizlerin yurt dışı satışlarında yükselen bir talep olan yakışıklı oyuncu yeni bir proje hazırlığına girdi.

23-11/24/akin-akinozu.jpg

Rusya’nın ünlü dijital platformu IVI’nin yüzü olan oyuncu Akın Akınözü, Zeynep Günay’ın yöneteceği O3 Medya imzalı Aile Albümü dizisinin başrolünü üstleneceği yeni proje, etkileyici bir aşk hikayesini anlatacak ve Akınözü, “Kılıç” karakterine hayat verecek.
 
ABD’de Hispaniklere hitap eden Telemundo kanalında yayınlanmaya başlayan Hercai dizisiyle birlikte, dizinin başrolü Akın Akınözü, Hispaniklerin yeni idolü olurken Kaderimin Oyunu ve Tuzak ile başta Amerika olmak üzere Latin Amerika, Balkan ve Orta Doğu ülkelerinde Akınözü rüzgarı yeniden esmeye başladı.

Akın Akınözü Kimdir?

Kendisi gibi annesi de oyuncu olan Akın Akınözü'nün annesi Özlem Akınözü de şimdiye kadar birçok dizide ve filmde rol aldı. Akın Akınözü, aynı zamanda Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olan seslendirme sanatçısı Süreyya Arın’ın da torunu. 
 
Usta isim Süreyya Arın, Kula’da Üç Gün ve Safranbolu’da Zaman gibi filmlerin anlatıcısı olarak da tanınıyor. Süreyya Arın, İpek Yolu gibi pek çok belgesele de sesiyle katkıda bulunan bir seslendirme sanatçıydı. TRT'nin ilk spikerlerinden olan usta seslendirme sanatçısı Süreyya Arın'ın abisi Türk belgeselciliğin babası olan yönetmen ve akademisyen Süha Arın'dır.

Sanat kökenli bir aile geçmişi olan Akın Akınözü, lise öğrenimini TED Ankara Koleji'nde tamamladıktan sonra yükseköğrenim için ABD'ye gitti. Kaliforniya Üniversitesi (Berkeley)'de Uygulamalı Matematik okudu ve Türkiye'de Felsefe Bölümünden mezun olan ve yaptığı işi ve yarattığı karakterleri "Duygu Koleksiyoncusu" olarak tanımlayan ünlü aktör yakında "Kılıç" karakteriyle ekranlara dönmeye hazırlanıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin