Ünlü aktör Yılmaz Gruda hayatını kaybetti! Cenaze töreni detayları belli oldu!

Bir süredir sağlık sorunları yaşanan Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı ve tiyatro yönetmeni Yılmaz Gruda hayatını kaybetti. Peki Yılmaz Gruda öldü mü? Yılmaz Gruda neden vefat etti? Yılmaz Gruda'nın hastalığı neydi? Yılmaz Gruda'nın sağlık durumu nasıl? Yılmaz Gruda'nın cenaze töreni ne zaman? Yılmaz Gruda'nın cenazesi nereye defnedilecek? Yılmaz Gruda kimdir? İşte detaylar…

Volkan Usta
26 Temmuz 2023 - 09:33
Kültür Sanat

13 Temmuz'da yeni yaşını kutlayan Yılmaz Gruda, yakalandığı virüs sonrası böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle bir süredir Özel Güngören Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Sevilen aktör 94 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haberi menajeri Tümay Özokur duyurdu!

Özokur, yaptığı paylaşımda "Şimdi kim bana AKRABAMMM diyecek... Sektörün tüm vefasızlıklarını da alıp götürseydin keşke... Seni çok sevdim ve iyi ki tanıdım Nur içinde uyu akrabammm Yılmaz Gruda" ifadelerini kullandı

 

23-07/25/64c02ff94e3fe01418388e20.jpg

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Ahmet Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Yılmaz Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk serüveni, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında görev yaptı. Bir dönem sahnelerden uzaklaşarak asıl mesleği olan memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol aldı.

23-07/26/19oi2tht9kyi8izem8ymhw.jpg

CENAZE TÖRENİ DETAYLARI BELLİ OLDU!

Böbrek yetmezliği ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle sağlığı uzun zamandır kötüye giden Gruda’nın cenaze töreni bilgileri belli oldu. Büyük usta Yılmaz Gruda için yarın saat 15.00’de İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi‘nde tören düzenlenecek. Gruda, Karacaahmet Şakirin Camii‘nde kılınacak ikindi namazını ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin