Ünlü gerilim filmi Purge'ün dizisi yolda!

Deadline'ın haberine göre, yapım şirketi Blumhouse kendi sahip oldukları bağımsız bir televizyon stüdyosunda, ünlü gerilim filmi Purge'ün dizi adaptasyonunu çekecek.

Berfu Özlen
06 Nisan 2017 - 11:49
Gündem

Korku ve gerilim filmlerinin yapımcı şirketi Blumhouse, Purge serisinin gişedeki başarısından sonra yapımın dizi adaptasyonu için kolları sıvadı.

İki kanalda yayınlanacak

 Blumhouse, yakın zamanda kurdukları kendi bağımsız stüdyolarında yapımına başlanacak dizi için orjinal filmin yaratıcısı James DeMonaco ile çalışacak. Dizinin USA ve Syfy olmak üzere iki kanaldan yayınlanması planlanıyor.

Yapım şirketinin sahibi Jason Blum, proje ile ilgili, "Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, Blumhouse Television'u bağımsız bir stüdyo haline getirerek, yeraltı yapımları ve en iyi senaristler için bağımsız bir çalışma alanı yaratmayı hedefledik. Hayal ettiğimiz gün geldi. Julian ve ITV'deki ekibi çok iyi takım arkadaşları ve Purge için start vermeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.

Orjinal yapımın konusu

Purge, çok da uzak olmayan bir gelecekte, ABD'de geçen gerilim filmi. Filmde, senede bir kere arınma gecesi adı verilen bir günde, 12 saatliğine tüm suçlar yasal oluyor. İnsanlara şiddet için bırakılan bu alan sayesinde, geri kalan günlerde işlenen suçlarda azalma olduğu iddia ediliyor. 2013 yılında ilk filmi ile ekranlara gelen Purge serisi, ilk filmdeki 3 milyon dolarlık bütçesini, 89 milyon dolarlık gelirle yaklaşık 30 kat arttırdı. 2014 senesinde yayınlanan Purge: Anarchy 111 milyon dolarlık bir gelir elde ederken, geçtiğimiz sene sinemalarda yer bulan The Purge: Election Year ise dünya çapında 118 milyon dolarlık bir başarı elde etti.

"İnsanı katil yapan öğelerin incelenmesi lazım"

Filmlerin yaratıcısı ve yönetmeni DeMonaco, geçtiğimiz sene CinemaBlend'le yaptığı bir ropörtajda; 

"Filmde yapamayıp, dizide yapabileceğiniz şey, sadece bir gece için bir insanı böyle korkunç aksiyonlar almaya iten şeyleri derinlemesine analiz edebilecek ve filmde fark edilemeyecek nüansları gösterebilecek olmanızdır. İntikam ya da tutku, her ne olursa olsun, flashbackler sayesinde Purge'den önce, şu an oldukları insana evrilmelerini konu almak çok önemli. Purge gecesinde birbirini öldürme noktasına gelen bir çiftin, daha önce para ya da aldatma problemleri ile mi yüzleştiğini öğrenebilmek iyi olur. Bir insanı başka bir insanı öldürmeye iten, eline bıçak ya da silah almasını sağlayan noktaları incelemek gerekiyor. Bu yüzden 10 saatlik bir yapımın potansiyeli olduğunu düşünüyorum." dedi.

Serinin 4. filmi ise hala yapım aşamasında. Filmin 4 Temmuz 2018'de yayınlanması bekleniyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin