Ünlü oyuncular cinsel şiddete karşı bir araya geldi!

Birçok başarılı oyuncu sosyal sorumluluk projesi ile bir araya geldi.

Merve Mutlu
13 Kasım 2019 - 15:12
Magazin

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye'de de oldukça sık görülen bir toplum sorunu olan cinsel şiddete karşı çalışmalardan birine de Türkiye'den sanatçılar imza attı. Birçok insanın mağdur edildiği bu suç ile mücadele amacıyla sevilen oyuncular bir araya geldi. 

19-11/13/cinsel-sidet.png

Ceren Moray, Hasibe Eren, Berrak Tüzünataç ve Tülin Özen gibi sanatçılar bir araya geldiler ve çeşitli sloganlarla şiddete karşı mesaj verdiler. "Cinsel şiddetin bahanesi olmaz.", "Tecavüz tehdidinin şakası olmaz.", "Karşılıklı onay yoksa cinsel şiddet vardır.", "Cinsel şiddet mitlerini yeniden üretme", "Herkes cinsel şiddet faili olabilir.", "Herkes cinsel şiddete maruz bırakılabilir." , "Cinsel şiddet failin suçudur.", "Cinsel şiddet öğrenilir, yani önlenebilir." sloganları ile cinsel şiddete karşı başarılı bir duruş sergilediler.

Cinsel şiddet nasıl önlenebilir?

Öncelikle cinsel şiddet: Bir kişinin rızası olmadan ya da rıza gösterme ehliyeti olmadığı (Alkol, uyarıcı madde vs.) durumlarda; bedensel bütünlüğü ve istemi hakkında bir başkasının karar alması ve hak iddia etmesidir. Yani taciz, tecavüz, istismar, röntgencilik cinsel şiddetin türlerindendir. Cinsel şiddet bir güç eylemidir. Bir başkası üzerinde tek başına karar alarak hak iddia etme ve üstünlük kurma şeklidir. Herkes cinsel şiddetin mağdur ya da faili olabilir. 

19-11/13/cinsel-siddetle-mucadele.png

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin