Ünlülerin beslenme alışkanlıkları!

Formda vücutları ve güzellikleriyle dikkat çeken üç ünlü kadın, Harper's Bazaar dergisine beslenme alışkanlıklarını anlattı

resim yok
30 Eylül 2013 - 10:25
Magazin

Ayşe Tolga, Ebru Şallı ve Ece Doğulu...

Formda vücutları ve güzellikleriyle dikkat çeken bu üç ünlü kadın, Harper's Bazaar dergisine beslenme alışkanlıklarını anlattı

 

EBRU ŞALLI

AYNI BESİNLERE TAKILDIĞIM OLUYOR

BESLENME RUTİNİ: Sebze, meyve, bakliyat ve peynir ağırlıklı besleniyorum.

EN SIK TÜKETTİĞİ BESİNLER: Sağlıklı besinler tercihim. Yeşil mercimek, peynir, kayısı, domates, yeşil çay ve tabii ki su...

DEĞİŞMEYEN FELSEFESİ: Protein, karbonhidrat ve sebze üçlüsünü asla ayırarak tüketmem. Hepsinin aynı tabakta bulunmasına dikkat ederim.

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: Kepekli galetayı, peynirle tüketmek hoşuma gidiyor. Zeytinli ev cipsi yapmayı da seviyorum. Kayısının yazın tazesi, kışın kurusu; ceviz ve badem eşliğinde çok hoşuma gider.

ALIŞKANLIKLARI: Yeşil çaysız günüm geçmez. Çikolata da bir başka tutkum.

DİYET TÜYOSU: Diyetlerde az az, sık sık tüketmek metabolizmayı hızlandırıyor. Bu kurala uyuyorum. Bol bol doğal mineralli su içmek yine benim için çok önemli.

EGZERSİZ: Pilates ile hayatım değişti, onsuz bir hayat düşünemiyorum. Pilates, stretching, yoga ve kardiyo ile birlikte ara sıra hızlı yürüyüş yaparım.

 

ECE DOĞULU

HAFTADA DÖRT GÜN SPOR YAPIYORUM

BESLENME RUTİNİ: Gün içinde azar azar yemeye dikkat ediyorum. Sabahları hafif bir kahvaltıyla güne başlıyorum. Ara öğünlerde aşırıya kaçmamaya çalışıyorum fakat 5 çayından vazgeçemiyorum.


EN SIK TÜKETTİĞİ BESİNLER: Yağsız et yemekleri ve yeşillikler, ilk sırada geliyor. Karbonhidratı ise, en yağsız ve katkısız haliyle tüketmeye çalışıyorum.


DEĞİŞMEYEN FELSEFESİ: Küçükken bile evimizde beyaz un, seker ve tuz minimumda tutulurdu. Bu, bende alışkanlık haline geldi.


SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: Kuruyemiş, kuru meyve ve granola barları tavsiye ediyorum. Meyve tüketeceksem bunu da öğün aralarına denk getiriyorum.[reklam]

ALIŞKANLIKLARI: Kahve, çay ve çikolata alışkanlığım var. Bunlara sınır koyamıyorum.


EGZERSİZ: Haftada dört gün spor yapıyorum. İki gün kick-boks antrenmanıyla geçiyor. Diğer iki gün pilates ya da fonksiyonel antrenman yapıyorum.

 

AYŞE TOLGA

ÇOK SIKICI BİR YEMEK RUTİNİM VAR

BESLENME RUTİNİ: Çok sıkıcı bir rutinim var. Her sabah bir haşlanmış yumurta, bir dilim peynir, domates ve salatalık yerim. Öğle ve akşamları ızgara et, balık, salata ya da haşlanmış sebze tercih ederim. Ara sıra bakliyat ve esmer pirinç tüketmeye çalışırım.

SIK TÜKETTİĞİ BESİNLER: Protein ağırlıklı besleniyorum; yoğurt, kefir ve yumurta en sık tükettiklerim. Mevsim meyvelerini de günde bir ya da iki porsiyon olarak yemeye çalışırım.

DEĞİŞMEYEN FELSEFESİ: Şeker, rafine un, işlenmiş gıdalar, gazlı içecekler ve alkol benim felsefeme uygun değil.

SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIKLAR: Kuruyemiş ve meyveler; en çok tercih ettiğim sağlıklı atıştırmalıklar. Yoğurda gerçek meyveler ekleyip yiyorum.

ALIŞKANLIKLARI: Kahve; hayattaki tek lüksüm. Kahve çeşitlerinde çok seçiciyim, her kahveyi içemem. Demleme çayı da severim. Çikolata için eski bir alışkanlığım diyebilirim çünkü yollarımızı medeni bir şekilde ayırdık!

 

 

EBRU ŞALLI'YA ESKİ EŞİNDEN UYARI! İŞTE DETAYLAR!

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin