Unspeakable dizisi bu akşam başlıyor! Unspeakable konusu ve fragmanı

The Walking Dead ve Prison Break'in yıldızı Sarah Wayne Callies'in başrolünde yer aldığı yeni dizi Unspeakable ekran macerasına başlıyor. Unspeakable nasıl bir dizi? Konusu, fragmanı ve fotoğraf galerisi...

Prison Break, Colony ve The Walking Dead gibi dizilerden tanıdığımız Sarah Wayne Callies'in yeni dizisi "Unspeakable" 09 Ocak akşamı CBC ekranlarında yayın hayatına başlıyor.

MİNİ DİZİ "UNSPEAKABLE" EKRAN MACERASINA BAŞLIYOR!

Hikayesinin temelinde 1980'lerde Kanada'da yaşanan büyük bir sağlık skandalını bulunduran ve çekimleri Vancouver'da gerçekleştirilen mini dizi Unspeakable'ın sezonu 8 bölümden oluşacak.

19-01/09/unspeakable-dizisi.jpg

Konuyla ilgili iki kitap Bad Blood: The Tragedy of the Canadian Tainted Blood Scandal (Vic Parsons) ve Gift of Death: Confronting Canada's Tainted Blood Tragedy'e (Andre Picard) dayalı olarak, aynı zamanda dizinin showrunner'lığını da üstlenen ve üç yıl öncesine kadar bu hastalıkla mücadele eden Robert C. Cooper (Dirk Gently's Holistic Detective Agency, Stargate SG-1, Stargate: Atlantis) tarafından senaryosu kaleme alınan dizinin konusuna bakacak olursak;

"UNSPEAKABLE" KONUSU

Unspeakable'ın hikayesi; 1980'li yılların ilk dönemlerinde Kanada'da HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) ve Hepatit C'nin (HCV enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığı) ortaya çıkış ve yaygınlaşması sürecine bizleri götürüyor. Virüs barındıran bir kanın binlerce insana enjekte edilmesi sonucunda yaşananlara tanıklık ediyoruz.

19-01/09/unspeakable-fotograf4.jpg

Gerçek bir olaya dayan dizinin ele aldığı hikaye Kanada tarihinin en büyük tıbbi felaketlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Skandal, federal bir soruşturmanın yanında milyar dolarlık bir davayı da tetiklemişti.

Unspeakable; doktorlar, hemşireler, şirketler ve bürokrasi ile birlikte tüm ulusu saran büyük trajediye yakalanan iki ailenin gözünden olayları anlatıyor.

UNSPEAKABLE OYUNCU KADROSU

Dizinin oyuncu kadrosunda Sarah Wayne Callies ile birlikte Shawn Doyle (Bellevue, Big Love), Michael Shanks (Stargate SG-1, Saving Hope), David Lewis (Dirk Gently's Holistic Detective Agency) ve Camille Sullivan (The Disappearance, The Man in the High Castle) gibi isimler rol alıyor.

19-01/09/unspeakable-fotograf6.jpg

Kanada dışındaki dağıtımını AMC Studios'un üstlendiği yapımın yürütücü yapımcı kadrosunda Cooper ile birlikte Glenn Cockburn yer alıyor.

19-01/09/unspeakable-fotograf3.jpg

"Unspeakable" fragman:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin