Ya İstiklal Ya Ölüm'ün kadrosuna Tansel Öngel de katıldı!

TRT1'in yeni dizisine oyuncular katılmaya devam ediyor.

Merve Mutlu
31 Ocak 2020 - 16:39
Gündem

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Kuvayi Milliye hareketini ve işgallere karşı mücadeleleri anlatacak olan mini dizi Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinin hazırlıkları devam ediyor. 

20-01/31/tansel-ongel-ya-istiklal.png

Türkiye açısından önemli bir aralık olan 16 Mart 1920 ile 23 Nisan 1920 aralığında yaşanan 6 haftalık mücadele döneminde: İstanbul'un İtilaf devletlerince işgaliyle Mebusan Meclisinin dağıtılması ve Atatürk önderliğinde Kuvayi Milliye'nin mücadelesinin ardından Ankara'da bağımsız bir meclisin açılışını konu alacak olan dizi büyük merak uyandırıyor. İlker Kızmaz'ın Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıracağı dizinin kadrosunda: Birkan Sokullu, Melis Sezen, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür gibi isimlerin de yer alacağı haberi heyecan yarattı. 

Ya İstiklal Ya Ölüm'ün kadrosuna Tansel Öngel de katıldı!

20-01/31/tansel-ongel.png

Merakla beklenen 6 bölümlük mini dizinin oyuncu kadrosuna yeni isimler katılmaya devam ediyor. Yeni katılan oyuncu da en son Kalbimin Sultanı adlı dizide rol alan Tansel Öngel oldu. Öngel dizide Cevat Paşa karakterini canlandıracak. 

Cevat Paşa kimdir?

20-01/31/cevat-pasa.png

Harp Okulu'ndan 1891 yılında Üsteğmen rütbesiyle mezun olan Cevat Paşa, "Padişah Yaveri" sıfatıyla Maiyet-i Şer'iye Erkan-ı Harbiyesi'nde görev almış daha sonra Tophane-i Amire'de teşkil eden kurumda yer almıştır. 1911 ve 1912'de 1. Ordu Kurmay Başkanı olan Cevat Paşa,  Balkan Savaşları'nda Eylül 1912-1913 tarihleri arasında Şark Ordusu Kurmay Başkanı oldu.  Savaş sonrasında  9. Tümen Komutanı ve iki defa Osmanlı-Bulgar Sınır Komisyonu Başkanlığında çalıştı. Çanakkale Müstahkem Mevkii Komutanlığı da yaptı. 15. Kolordu Komutanı olarak Galiçya Cephesi'nde görev aldı. 1917 tarihinde tekrar 14. Kolordu Komutanı, 8 Kasım 1917 tarihinde 8. Kolordu Komutanı, 24 Kasım 1917 tarihinde de 2. Ordu Komutan Vekili olarak çalıştı. 1917 tarihinde 7. Ordu komutanı Mustafa Kemal Paşa ve 4. Ordu komutanı Mirliva Mersinli Cemal Paşa ile birlikte görev yaptı. 16 Mart 1920 tarihinde İstanbul'u işgal eden İngiliz kuvvetleri tarafından tutuklandı ve bir savaş gemisiyle nakledildiği Malta'da sürgün çekti. (Wikipedia)

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin