Yapımcılar ve sinema grubu arasındaki tartışma 15 milyon kayıpla sonuçlandı!

Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Yılmaz Erdoğan'ın, Mars Grubu ile yaşadığı tartışmanın faturası çıktı. İşte detaylar..

Merve Mutlu
16 Ocak 2019 - 09:36
Kültür Sanat

Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar gibi yapımcıların, sinema salonlarında mecburi promosyon olarak satılan mısır ve meşrubatı sinema bileti fiyatlarına yansıtılması nedeniyle Mars Sinema Grubu ile girdikleri polemikte sonuca ulaşıldı. 

Türkiye'de sinema endüstrisi, CGV Mars Cinema Group ile film yapımcıları arasındaki tartışma nedeniyle 2019 yılına 15 milyon liralık kayıpla başladı.

19-01/16/sinema.png

Sinema salonlarındaki ilk 10 günlük hasılat, 27.8 milyon TL'de kaldı. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 42.5 milyon liraydı. Yapımcıların ortak hareket etmesi ve filmlerinin vizyona girmeme ihtimali bu hasılatları daha da düşürecek gibi görünüyor.

NTV'de yer alan habere göre: İzleyici sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 35 azaldı. 2018'in ilk 10 gününde sinemalarda 3.2 milyon adet bilet kesilirken, bu rakam 2019'da 2 milyonda kaldı.

Gişe geliri ve satılan biletteki düşüşün en önemli nedeni olarak ise, Yılmaz Erdoğan'ın 1 Ocak'ta gösterime girmesi beklenen ancak yaşnan tartışma üzerine geri çekilen 'Organize İşler - 2' filmi olduğü görülüyor. Film gösterime girmeyince gişe gelirleri de bir önceki yıla göre düştü.

Cem Yılmaz'ın filmi vizyona girecek mi?

19-01/16/karakomik.jpg

Mars Sinema Grubu ile girilen polemikte, Sinema Grubu'nun Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar, "Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar" sözleriyle tartışmaya yeni bir boyut gelmişti. Cem Yılmaz da bu konuyla ilgili olarak: “Hayatımda ilk defa gördüğüm bu hanım yeni Cem Yılmaz’lar çıkaracakmış! Yavaş çıkarsın. Hanımefendi hadi bırak Cem Yılmaz çıkarmayı da tüm Türkiye’de sinema biletini 15 lira yapmayı teklif ediyorum 40 liraya bilet satmak yok var mısın? Yoksun tabii… İyi çıkarmalar, Cengiz’i geçiyorum” ifadeleriyle cevap vermişti.

Cem Yılmaz'ın "Karakomik Filmler" yapımının vizyona ne zaman gireceği henüz bilinmiyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin