Yaşamayanlar setinde taciz ve şiddet iddiası!

Başrollerini Elçin Sangu, Kerem Bürsin, Birkan Sokullu ve Selma Ergeç'in paylaştığı, Türkiye'nin ilk vampir dizisi Yaşamayanlar, şok bir taciz iddiasıyla gündemde. Detaylar haberimizde

Merve Mutlu
26 Ekim 2018 - 11:22
Magazin

Türkiye'nin ilk vampir dizisi olan Yaşamayanlar, sette cinsel taciz iddiasıyla çalkalanıyor. Dizinin oyuncularından Elit İşcan, rol arkadaşlarından Efecan Şenolsun'un kendisini taciz ettiğini beyan etti. Genç oyuncu bu taciz olayıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kadınlara karşı psikolojik, sözel ve fiziksel şiddet çok ciddi toplumsal bir sorundur. Kadın dayanışmasından aldığım, alacağım güçle bu mücadeleyi sonuna dek sürdüreceğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım" dedi. Elit İşcan'ın bu paylaşımı saatler içerisinde birçok kez paylaşılarak sosyal medyada yayıldı.

18-10/26/yasamayanlar-elit-iscan.jpg

Dizide Ayşe karakterini canlandıran oyuncu Elit İşcan, Efecan Şenolsun tarafından sözlü ve fiziksel şiddet gördüğünü, cinsel tacize uğradığını ve sette alkollü olduğunu belirtti. Yaşadığı tüm olayların şahitleri olduğunu söyleyen genç oyuncu, "Ertesi sabah maruz kaldığım cinsel saldırı ve küfürleri, hem yapım ekibine hem de her ikimizin de o dönem bağlı olduğu ajans olan Icon'a ilettim. Benden süre istendi. Bu süreleri verdim. Bekledim, bekledim. Ancak maalesef aradan geçen zamana rağmen hiçbir adım atılmadı. Bu sırada yaşadıklarımı işiten, doğruluğu konusunda beni sorguya çeken pek çok insan oldu" açıklamalarında bulundu. 

18-10/26/efecan-senolsun.jpg

"Büyük bir çoğunluk susmamı bekledi.."

"Büyük bir çoğunluk "susmamı" ve/veya "unutmamı" içten içe istedi, bekledi, bekliyor. Hem olayın kendisinin hem de sonrasında yaşadıklarımın, cinsel şiddete sessiz kalmayan her kadının yaşadıklarıyla benzediklerinin farkındayım. Kadın dayanışmasından aldığım, alacağım güçle bu mücadeleyi sonuna dek sürdüreceğimi kamuoyunun bilgilerine sunarım."

18-10/26/yasamayanlar-kamupyuna.jpg

Elit İşcan'ın bu açıklamasının üzerine, Yaşamayanlar dizisinde Sercan karakterini canlandıran Efecan Şenolsun da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

18-10/26/yasamayanlar-efekan.jpg

Oyuncu Efecan Şenolsun kendisine yöneltilen cinsel saldırı ve şiddet iddialarını reddederken asıl mağdurun kendisi olduğunu ve 5 aydır taciz ve mobbinge maruz kaldığını iddia etti. 

Yaşamayanlar dizisinin başrol oyuncularından Kerem Bursin de kendi sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Kerem Bursin, böyle bir olaya tanık olmadığını ancak yaşanan olayın dava sürecini takip edeceğini belirtti. 

18-10/26/yasamayanlar-kerem-bursin.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin