Yılbaşında sokağa çıkma yasağının detayları!

Yılbaşında sokağa çıkmak yasak!

Merve Mutlu
15 Aralık 2020 - 13:16
Viral

Geçtiğimiz yılın sonunda Çin'de başlayan ve kısa zamanda Türkiye dahil tüm dünyayı etkisi altına almayı başaran koronavirüs salgını etkisini göstermeye devam ediyor. Çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olan virüs için alınan tedbirler de her geçen gün değişiklik gösteriyor.

20-12/15/yasak.jpg

Hafta içi akşam 21.00'den itibaren, hafta sonu da tamamen geçerli olan sokağa çıkma yasakları yılbaşında da geçerli olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan ve 4 saat süren kritik Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonucunda yapılan basın açıklaması ile yılbaşı döneminde yeni yasakların olacağı duyuruldu.

Yılbaşında sokağa çıkma yasağının detayları!

20-12/15/sokaga.jpg

"Sokağa çıkma sınırlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'den 4 Ocak saat 05.00'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.

Kamuya ait okul öncesi kurumları ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir. Salgın döneminde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın kadrolarına göre vazife malüllüğü veya meslek hastalığı statülerinin hızla sonuçlanması sağlanacaktır. Aileleri maaştan ek ödemeye, faizsiz konut kredisi, çocuklarına eğitimden fatura ödemelerine kadar pek çok imkana kavuşacaktır.

Cumhurbaşkanı olarak salgın sürecinin yönetiminde görev alan kurumlarımızın tüm çalışmalarını anlık olarak takip ediyorum. İhtiyaç duyulacak sıkılaştırma veya normalleşme adımlarını istediğimiz zaman atma imkanına sahibiz. dünyanın çoğunun bizden daha kötü durumda olması Türkiye'nin salgınla mücadelede ileride olduğunun işaretidir.

İzmir'deki sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarıma Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı temenni ediyorum. Bu duygularla hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, hayırlı akşamlar diliyorum, kalın sağlıcakla." 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin