Zsa Zsa Gabor hayatını kaybetti

Hollywood'a bir dönem damgasını vuran renkli kariyere sahip ikon isimlerden Zsa Zsa Gabor 99 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
19 Aralık 2016 - 08:50
Gündem

Hollywood'a bir dönem damgasını vuran renkli kariyere sahip ikon isimlerden Zsa Zsa Gabor hayatını kaybetti.

BİR ÇINAR DEVRİLDİ

Döneminin en güzel ve çekici kadınlarından biri olarak gösterilen aktrisin Pazar günü kalp krizi nedeniyle 99 yaşında evinde hayatını kaybettiği duyuruldu.

Üzücü gelişme oyuncunun kocası tarafından teyit edildi. Frederic von Anhalt, AFP haber ajansına verdiği demeçte Gabor'un, arkadaşları ve ailesi yanındayken hayatını kaybettiğini belirtti ve "Herkes oradaydı. O aramızdan yalnız ayrılmadı" ifadelerini kullandı.

16-12/19/moulin-rouge-large_trans_nvbqzqnjv4bqqvzuuqpflyliwib6ntmjwfsvwez_ven7c6bhu2jjnt8.jpg

OYUNCULUK KARİYERİ

1936 senesinde Macaristan Güzeli seçilen; büyük ve küçük ekranlarda sayısız film ve dizilerde rol alan Gabor televizyon dünyasında The Milton Berle Show, Batman, Gilligan's Island, Bonanza, The Love Boat, The Facts of Life, It's Garry Shandling's Show ve The Fresh Prince of Bel-Air gibi projelerde yer alırken sıklıkla kendini oynamıştı.

1958 senesinde en göz alıcı kadın oyuncu kategorisinde Altın Küre ödülü kazanan Gabor, Moulin Rouge ve Queen of Outer Space filmlerinde başrol oynamıştı. 1996 yapımı A Very Brady Sequel ise aktrisin son gözüktüğü proje olmuştu.

16-12/19/zsazsagabor-abd4a7c2-6d34-4669-a871-15886cb3d3c9.jpg

Gabor'un özel hayatı da çok hareketliydi. Dokuz kez evlilik geçiren oyuncunun bu evliliklerinde Hilton Otelleri'nin sahibi Conrad Hilton ve aktör George Sanders isimleri de yer alıyordu. 06 Şubat 1917 Budapeşte doğumlu aktris 1937'de Murat Belge'nin babası, Türk Dışişleri'nde görevli Burhan Asaf Belge ile de evlenmişti.

Gilligan's Island - Zsa Zsa Gabor:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin