Geleceğin en iddialı festivali Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu!

Yaratıcılığın bilim ve sanatla buluştuğu Türkiye’nin ilk Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nin kapanış töreni, 29 Eylül akşamı (dün) AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti. Kapanış töreninde; “Ulusal Uzun Metraj Yarışması” ve “Uluslararası Uzun Metraj Yarışması” ödüllerinin yanı sıra “En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü”, “En İyi Ses Efekti ve Tasarım Ödülü”, “En İyi Senaryo Ödülü” ile “Ulusal Fantastik Bilim Kurgu Sinemaya Katkı Ödülü” sahiplerine takdim edildi.

ozan
30 Eylül 2023 - 15:49
Viral

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkıları ve Uluslararası Bilim ve Sanat Yaratıcıları Derneği’nin organizasyonuyla düzenlenen Evrensel Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’’nin Burcu Demirci’nin sunuculuğunu üstlendiği kapanış töreni, 29 Eylül tarihinde AKM Yeşilçam Sineması’nda gerçekleşti.

Festivalin kapanış töreninde konuşan Festival İdari Direktörü Filiz Dağ, genç bir ekiple birlikte gençlerin yaratıcı dünyasından ilhamla oluşturulan festivalin ikincisini gerçekleştirdiklerinden dolayı memnuniyetini ve heyecanını belirtti. Filiz Dağ, konuşmasına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne katkılarından; Kia, Atlas Space, HEFA Group, biotelbul.com ve NorthFLY’ya da ödül sponsorluklarından dolayı teşekkürlerini ileterek son verdi.

23-09/30/filiz-dag-1696079284.jpeg

Festival Yönetmeni Atilla Erkmen ise konuşmasında sanatçıların ve bilim insanlarının insanlık tarihi boyunca çeşitli engellerle sınandığını ama doğru bildiklerinin peşinden de gittiklerinin altını çizerken, gelinen noktada her zaman haklı çıktıklarını ve önlerinde hiçbir engel duramadığını ifade etti. Erkmen sözlerini; “Biz de festival olarak en az onlar kadar cesaretli olup, onlara destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz.” diye tamamladı.

Son olarak Festival Yönetmen Yardımcısı Melis Kalkan konuşmasında; bilimin karmaşık denklemler, terimler içerirken, sanatın insanlar için bunu daha anlaşılır kılma noktasındaki önemini vurgulayarak, bilim ve sanatın iş birliğinin çok önemli olduğunu ifade etti ve bilim kurgu filmlerin bu noktada en önde olan sanat dalı olduğunu belirtti.

23-09/30/atilla-erkmen.jpeg


Ulusal Uzun Metraj Ödülü “Gölgeler İçinde”ye!

Senaryo, müzik, görüntü yönetimi, kurgu, karakter gelişimi kapsamlarında da fantastik, fütüristik öğeleri ustalıkla kullanan çok özel ve ilham verici filmlerin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nın kazananı Erdem Tepegöz’ün Gölgeler İçinde filmi oldu. Kazanan filme 25 bin TL para ödülü verildi.

Uluslararası Uzun Metraj Ödülü “Archive” Filmine!

Festival kapsamında dünya sinemasının seçkin yapımlarının, Türkiye prömiyerlerinin yapıldığı Uluslararası Uzun Metraj Yarışması’nın kazananı belli oldu. Jüri başkanlığını Sanal Yapım Danışmanı (VP Supervisor) Altan Sebüktekin ’in üstlendiği yarışmanın kazananı Gavin Rothery’in Archive filmi olurken; film 25 bin TL para ödülünün de sahibi oldu.

En İyi Senaryo Ödülü Murat Mıhçıoğlu’nun Oldu

Türkiye’de alanında ilk olma özelliğini taşıyan festival, Ulusal Senaryo Yarışması’yla da bilim kurgu ve fantastik türündeki en yaratıcı hikâyeleri, beyaz perdenin sınırsız imkânlarıyla buluşturdu. Jüri başkanlığını, Fantazya ve Bilim Kurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) Başkanı Barış Müstecaplıoğlu’nun üstlendiği yarışmanın birincisi Zehra Yaman filminin senaristi Murat Mıhçıoğlu olurken, Mıhçıoğlu’na 10 Bin TL para ödülü ile uçuş deneyimi hediye edildi.

23-09/30/yon-thomas.jpeg

En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü’nün Kazananı “Vesper”!

Gençlerin yaratıcı dünyasından yararlanmak; Metaverse, VR, AR ve yeni nesil 3 boyutlu teknolojilerin kullanımına katkı sunmak ve bu alanın geniş imkânlarını sinemaseverlerle paylaşmayı amaçlayan En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü’nün takdimi, Festival Yönetmeni Atilla Erkmen tarafından yapıldı. En İyi Görsel Efekt ve Tasarım Ödülü’nün kazananı festivalin destekçilerinden olan Atlas Space’den Gürkan Akşin tarafından açıklanırken; kazanan film Kristina Buozyte, Bruno Samper’in Vesper oldu. Ödülü kazanan filme ise 25 bin TL değerinde bilgisayar verildi.

En İyi Ses Efekti ve Tasarım Ödülü

Jüri başkanlığını Bulutsuzluk Özlemi grubu kurucusu olan ve Türkiye’ye rock müzik kültürünü aşılayan, 1980’li yıllarda yaptığı tiyatro müziği ile Altın Portakal Ödülü kazanan, oyunculuk geçmişine sahip Türk mimar ve müzisyen Nejat Yavaşoğulları’nın üstlendiği, beyaz perdeye yansıyan ses sanatını ve teknolojisini değerlendirildiği “Ses Efekti ve Tasarımı” yarışmasının kazanını ise Kaan Müjdeci’nin Iguana Tokyo filmi oldu. Filme ayrıca Kıbrıs’ta 25 bin TL değerinde tatil hediye edildi.

Ulusal Fantastik Bilim Kurgu Sinemaya Katkı Ödülü Özkan Uğur’a!

Bilim kurgu ve fantastik alanında emek vermiş isimleri ön plana çıkarmayı ve yeni oluşumlara zemin hazırlamayı amaçlayan festivalde Ulusal Fantastik Bilim Kurgu Sinemaya Katkı Ödülü, geçtiğimiz temmuz ayında hayatını kaybeden müzik dünyasının usta ismi Özkan Uğur’a verildi.

Müzik hayatına 1970 yılında birçok ünlü ismin de zaman zaman yer aldığı Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası'nda başlayan ve 1984 yılında Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile müzik piyasasına ilk albümleriyle adım atan Özkan Uğur, 1996 yılında Yavuz Turgul'un yönettiği, Şener Şen ve Uğur Yücel'in başrollerini paylaştığı Eşkıya filminde rol aldı. Sırasıyla İkinci Bahar, Yeter Anne, Alacakaranlık, Cennet Mahallesi dizilerinde rol alan Uğur, Komser Şekspir, G.O.R.A, A.R.O.G, Yahşi Batı Pek Yakında, Kara Komik Filmler’de de rol alarak kendini beyazperdede gösterdi.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin