10 yaşındaki Atakan sosyal medyanın gündeminde!

5 ayda 250 kitap okuyan Atakan herkesi kendine hayran bıraktı.

Merve Mutlu
19 Şubat 2020 - 15:50
Viral

Jean - Jacques Rousseau'dan Spinoza'ya, Dawkins^ten Platon'a kadar birçok felsefi eseri okuduğunu belirten ve sosyal medyada dolaşan videolarında bu kitaplar hakkında açıklamalar yaparak viral olan 10 yaşındaki Atakan herkes tarafından merak ediliyor. 

20-02/19/atakan.png

Ünlü bir kitap mağazasında çekilen videoda felsefe ve kitaplar üzerine yaptığı konuşmalar, nihilizm üzerine açıklamalar ve bahsettiği kitaplarla dikkatleri üzerine çeken Atakan, 5 ayda 250 kitap okuduğunu söylüyor. Yaşıtlarına kıyasla yaptığı akılcı sohbet ile herkesi kendine hayran bırakan çocuk, "Tanrı Yanılgısı", "Etika","Yeryüzündeki En Büyük Gösteri" ve Devlet gibi oldukça ağır felsefi kitağları okuduğunu söyledi. 

20-02/19/atakan-kimdir.png

Kitapçıda çekilen videosunda, videoyu çeken kişiye, "Nihilizm konuşalım" diyen 10 yaşındaki Atakan, "Nihilizm sence nedir?" sorusuna "Nihilizm evrensel ahlakı reddetmekle beraber özgür iradeye de inanmaz. Çoğunluğu inanmaz, mantıksızdır derler. Ama hep mantıksız olacağı için inanmak daha doğrusu inanmamak gerekli değildir. Tabii bu ahlaki açıdan: eğer doğrusallığa bakarsak doğru olan her şeyi inanmak, bilmek zorundayız. Ama ahlaki açıdan isteyen istediğine inanır tarzında oluyor." cevabını verdi. 

10 yaşındaki Atakan'ın akıllara durgunluk veren konuşmasını buradan izleyebilirsiniz:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin