13 Reason Why 2. sezon bölümleri öncesi gençlere uyarı!

Netflix'in gençlik dizisi 13 Reasons Why, tartışmalara yol açan ilk sezonunun ardından ikinci sezonunda uyarı dozunu arttırıyor.

Volkan Küçükel
22 Mart 2018 - 01:14
Gündem

Netflix'in son dönemde en çok konuşulan ve tartışma yaratan dizilerinin başında gelen "13 Reasons Why"ın yeni sezonu yaklaşıyor.

13 REASONS WHY'IN 2. SEZON BÖLÜMLERİ ÖNCESİ UYARI VİDEOSU!

Jay Asher'ın aynı isimdeki çok satan romanından uyarlanan ve Hannah Baker adındaki genç bir kızın beklenmedik intiharının ardından arkasında kendisini bu trajik seçime iten nedenleri anlattığı bazı kasetler bırakmasıyla gelişen etkileyici olayları izleyicilere aktaran 13 Reasons Why'ın ilk sezonunda intihar, fiziksel şiddet, zorbalık, alkollü araç kullanma ve tecavüz gibi konular oldukça ayrıntılı biçimde işlenmiş ve bu durum bazı zihinsel sağlık uzmanlarınca özellikle intihara meyilli bazı gençler için diziyi izlemenin hayati tehlikeler içerebileceği yönünde eleştirilmişti.

Netflix, gelen bu eleştirileri dikkate alarak ilk sezon bölümleri öncesinde iletilen uyarılara ek olarak ikinci sezon öncesinde yeni uyarı seviyeleri ekledi.

Platform, 2. sezonun her bir bölümü öncesinde otomatik olarak oynatılacak yeni bir video hazırladı.

18-03/22/katherine-langford.jpg

Oyuncu kadrosundan Dylan Minnette (Clay Jensen), Katherine Langford (Hannah Baker), Justin Prentice (Bryce Walker) ve Alisha Boe'nun (Jessica Davis) göründüğü videoda:

"13 Reasons Why; gerçek dünya sorunlarını ele alan, cinsel istismar, madde bağımlılığı, intihar ve daha fazlasına göz atan kurgusal bir dizi. Bu zahmetli konulara ışık tutarak izleyicilerimizin bu konularda iletişime geçmesini ve sohbet etmeye başlamasını umuyoruz. Fakat bu konularla kendi başınıza mücadele ediyorsanız, 13 Reasons Why sizin için doğru olmayabilir ya da diziyi güvenilir bir yetişkinle birlikte izlemek isteyebilirsiniz.

18-03/22/13-reasons-why-uyari-videosu.jpg

Konuşacak birine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız, bir ebeveyn, bir arkadaş, bir rehberlik öğretmeni ya da güvendiğiniz bir yetişkinle temas kurun. Yerel bir telefon yardım hattını arayın veya 13reasonswhy.info adresine gidin, çünkü bu konu hakkında konuşmaya başladığınız her dakika her şey daha kolaylaşır" ifadelerine yer veriliyor.

13reasonswhy.info adresi izleyicileri ülkelerdeki ilgili kurumlara yönlendiriyor. Örneğin; Türkiye'deki izleyiciler Alo 183 Sosyal Destek Hattı'na yönlendiriliyor.

13 Reasons Why'ın yeni sezon bölümleri bu yıl içinde izleyicilerle buluşacak.

13 Reasons Why: Oyuncu Kadrosundan Mesajlar:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin