1980'lerin büyük sağlık skandalı dizi oluyor: Unspeakable

1980'lerde Kanada'da yaşanan büyük bir sağlık skandalını konu edinecek Unspeakable'ın sezonunun sekiz bölümden oluşacağı ve dizinin 2018 senesi içinde prömiyerini gerçekleştireceği belirtiliyor.

Volkan Küçükel
30 Temmuz 2017 - 11:43
Gündem

AMC Networks'e bağlı Sundance TV ve Kanada kanalı CBC ortaklığında yeni bir mini dizi geliyor: "Unspeakable".

1980'lerde Kanada'da yaşanan bir sağlık skandalını konu edinecek Unspeakable'ın sezonunun sekiz bölümden oluşacağı ve dizinin 2019 senesi içinde prömiyerini gerçekleştireceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili iki kitap Bad Blood (Vic Parsons) ve The Gift of Death'e (Andre Picard) dayalı olarak, aynı zamanda dizinin showrunner'lığını da üstlenen ve üç yıl öncesine kadar bu hastalıkla mücadele eden Robert C. Cooper (Dirk Gently's Holistic Detective Agency) tarafından senaryosu kaleme alınan dizinin hikayesine biraz daha detaylı bakalım:

"UNSPEAKABLE" KONUSU

Unspeakable'ın hikayesi; 1980'lerin başlarında Kanada'da HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü) ve Hepatit C'nin (HCV enfeksiyonu sonucunda meydana gelen bir karaciğer hastalığı) ortaya çıkış ve yaygınlaşması sürecine bizleri götürecek. Virüs barındıran bir kanın binlerce insana enjekte edilmesi sonucunda yaşananlara tanıklık edeceğiz.

17-07/30/kan-enjekte-unspeakable-dizi.jpg

GERÇEK BİR HİKAYE

Gerçek bir olaya dayan dizinin ele aldığı hikaye Kanada tarihinin en büyük tıbbi felaketlerinden biri olarak kabul ediliyor. Skandal, federal bir soruşturmanın yanında milyar dolarlık bir davayı da tetiklemişti.

Yeni projesi hakkında konuşan Cooper "Çok fazla sayıda insanı derinden etkileyen bu hikayeyi anlatacak olmaktan dolayı heyecanlıyım. CBC, bu proje için mükemmel bir ev sahibi. Sally Catto ve herkese desteklerinden dolayı minnettarım. SundanceTV ile AMC Studios'un bizimle olması nedeniyle de son derece heyecanlıyım. Sundance TV'den Jan Diedrichsen ile AMC Studios'tan Rick Olshansky ve Stefan Reinhardt'a projeye göstermiş oldukları ilgiden dolayı müteşekkirim" ifadelerini kullandı.

UNSPEAKABLE 1. SEZON NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Unspeakable'ın çekimlerine 2018 senesinin başlarında Kanada'da başlanacak. Dizinin ne zaman ekranlara gelmeye başlayacağı konusunda şimdilik bir açıklama yapılmadı.

17-07/30/robert-cooper.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin