2 Nisan Koronavirüs Türkiye vaka ve ölü sayısı...

Koronavirüs salgınında kaç kişi öldü?

Merve Mutlu
02 Nisan 2020 - 11:35
Viral

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayıldığı gibi Türkiye'de de şiddetli bir şekilde seyreden koronavirüs nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Cafe, restaurant, bar, pavyon, kuaför, spor salonları, spa salonları, hamamlar gibi birçok yerin kapatıldığı bu dönemde sahil kenarı ve ormanlık alanda dolaşmak da cezaya tâbi tutulma nedeni oldu. 

Türkiye'de güncel koronavirüs vaka sayısı ve ölüm oranı!

20-04/02/fahrettin-koca-1585817131.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile ilgili an ve an açıklamalar yapmaya devam ediyor. "HAYATINI KAYBEDENLERİN %80’i 60 yaş üstünde. %75’inin kronik rahatsızlığı vardı. Örneğin %68’i tansiyon hastasıydı. Halen yoğun bakımda olanların %75’i de 60 yaş üstünde, %63’ü tansiyon hastası. 60 yaş ve üstünün evden çıkmamalarını istiyoruz. Bunun apaçık nedenleri var." diyen Fahrettin Koca, virüsün yayılma hızını ve artık her şehirde olduğunu şu sözlerle açıkladı: "VİRÜS ARTIK 81 İLİMİZDE. Düne kadar vakaya rastlanmayan ilimiz vardı. Şimdi ise virüsün görülmediği şehir yok. İki yeni tanı tabloyu değiştirdi. Tüm şehirlerimizde hareketliliği azaltmak zorundayız. Evde kalmak istisnasız her yerde önemli."

Şu ana dek 15 bin 679'a ulaşan vaka sayısı ve 277 ölü sayısına ulaşan koronavirüs, sıçramalar yaşayarak korkutmaya devam ediyor.

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin