Ekrem İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı uyarısı!

Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı gündeme geldi.

Merve Mutlu
02 Nisan 2020 - 11:21
Viral

Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılarak korkutucu sayılara ulaşan vaka ve ölü sayısı ile insanlarda korku yaratan koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sokağa çıkma yasağı çağrısında bulundu. 

20-04/02/fahrettin-koca.jpg

Şu ana dek 15 bin 679'a ulaşan vaka sayısı ve 277 ölü sayısına ulaşan koronavirüs, sıçramalar yaşayarak korkutmaya devam ediyor. Uzmanların "sosyal mesafeyi koruyun, sosyal izolasyon sağlayın ve evde kalın" çağrılarının ardından gözler "sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?" sorusuna çevrildi.

Ekrem İmamoğlu'ndan sokağa çıkma yasağı talebi!

20-04/02/imamoglu.jpg

Bakan Koca, İstanbul ile ilgili, "Burada görülen ön planda daha çok vaka İstanbul’da.", "İstanbul’daki vaka sayısı 8 bin 852, yüzde 60’lara yakın. "Toplam 39 ilimizde can kaybımız var. 42 ilimizde hayatını kaybeden vatandaşımız yok.", "Burada ağırlıklı olarak İstanbul, devamında İzmir, Kocaeli, Ankara, Konya, Balıkesir, Zonguldak, Adana." sözleri ile İstanbul'daki vaka ciddiyetini paylaşmıştı. İmamoğlu da bu açıklamaların ardınadan, "Sağlık Bakanımız Sayın Koca, bizim de daha önce belirttiğimiz gibi salgının Türkiye merkezinin İstanbul olduğunu açıkladı. Toplam hasta sayısının %60'ının İstanbul'da olduğunu paylaştı. En azından İstanbul'a özel bir sokağa çıkma kısıtlaması kararı gecikmeden alınmalıdır." sözleri ile sokağa çıkma yasağı çağrısında bulundu. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin