21 Aralık Kış Gündönümü en uzun gecede izlenebilecek diziler!

Türkiye bu akşam en uzun gecesini yaşayacak! Kuzey yarım kürede en uzun gece olan 21 Aralık'ta izlemeniz için sizlere birbirinden güzel diziler seçtik!

Nurşah
21 Aralık 2018 - 13:27
Kültür Sanat

21 Aralık Kuzey yarım kürede yaşayan insanlar için senenin en uzun gecesi! Bu uzun gecede sıkılmamanız için sizlere çok güzel diziler seçtik! Malum gece uzun, hava soğuk, var mı dizi izlemekten güzeli! 

18-12/21/21-aralik-nedir-hakkinda.jpg

21 Aralık En Uzun Gece nedir?

Kış gün dönümü olarak bilinen bu günde Güneş ışınları Oğlak Dönencesi'ne dik gelir ve Kuzey yarım kürede kış mevsimi başlar... Ayrıca 21 Aralık tarihinde en uzun gece yaşanır. Bu tarihten sonra gündüzler uzamaya; geceler de kısalmaya başlar. Türkiye de Kuzey yarım kürede yer aldığı için en uzun geceyi yaşayan ülkeler arasında yer alır. Eğer Güney yarım kürede yer alsaydık bugün en uzun gündüzü ve yaz mevsiminin başlangıcını yaşıyor olurduk!

Günün anlam ve önemi hakkında gerekli bilgiyi sağladıktan sonra sıra geldi işin en eğlenceli kısmına... Bu uzun geceyi pek tabii ki sıkılarak geçirmenizi istemedik... Yılın en uzun gecesi olan 21 Aralık'ta izleyebileceğiniz en iyi yabancı ve yabancı dizileri sizler için derledik.

İlk olarak yerli dizilere göz atalım!

18-12/21/ikinci-bahar-21-aralik.jpg

İkinci Bahar

Sadece jenerik müziğini duyduğunuz anda bile eski mutlu günlere ışınlanmanıza yardımcı olacak bir dizi mi arıyorsunuz? Tamam, çok da uzağa gitmenize gerek yok. Cevabı burada; İkinci Bahar! Dizide yer alan hemen her oyuncu günümüzün en sevilen isimleri arasında yer alıyor! Bu yönüyle bize ufak çaplı bir zaman yolculuğu yapmış gibi hissedeceksiniz...

Türkan Şoray ve Şener Şen’in başrolde yer aldığı dizi ilk bölümü ile 1998 senesinde izleyici karşısına çıkmıştı… Ali Haydar Usta ve Hanım’ın unutulmaz hikayesi bu gecenin en sevimli dizilerinden birisi olabilir!

18-12/21/ask-i-memnu-1545392005.jpg

Aşk-ı Memnu

Bir dönemin fenomen haline gelmiş aşk, ihanet ve ihtiras dolu dizisi Aşk - ı Memnu'yu özlediniz mi? Cevabınız evet ise 21 Aralık gecesinde; Bihter'in ihanetiyle üzülebilir, Firdevs Hanım gibi ekrana doğru "Sen Bihter Ziyagil'sin! Aptallık etme!" diye haykırabilirsiniz. Kibarlıkta bir dünya markası olan Matmazel gibi köşenize çekilip dizi keyfi yapmak isterseniz, Aşk - ı Memnu'nun ihanet sarmalının tadına yeniden bakmanız mümkün.

18-12/21/avrupa-yakasii-1545392054.jpg

Avrupa Yakası

Anadolu'dan kop gel düz git, Ankara'yı geç sağ dön. Bursa'nın biraz yukarsı, Altunizade'den sonra köprünün hemen aşağısı, Avrupa yakası!

Bu sözler sizde de nostaljik bir his uyandırdı mı? Aslı'sından Burhan Altıntop'una, Makbule'sinden Gaffur'una tüm fenomenleşmiş karakterleriyle Avrupa Yakası dizisi, 21 Aralık'ın uzunluğunda bir kahkaha tufanı için tam size göre!

18-12/21/1-erkek-1-kadin.jpg

1 Erkek 1 Kadın

Yalnızca 2 oyuncunun olduğu bir dizi sizi ne kadar eğlendirebilir? Eğer bu sorunun cevabını merak ediyorsanız 1 Erkek 1 Kadın dizisi tam da size göre! Gerçi daha sonra 1 Erkek 1 Kadın 2 Çocuk olarak devam etti ama iyisi mi 21 Aralık gecesi uzunluğunda olan zamanınızda, en başa dönerek başlayın. Demet Evgar'ın muhteşem oyunculuğunun tadını çıkarabilirsiniz. Zeynep'in şapşallıklarını da Ozan'ın 'öküz'lüklerini de doya doya izleyebileceğiniz muhteşem bir gece sizleri bekliyor!

Şimdi sıra yabancı dizilerde!

18-12/21/friends-21-aralik.jpg

Friends

2004 senesinde final yapmasının ardından filminin çıkmasını beklediysek de sevindiren haber hiçbir zaman gelmedi. O zaman bize de yapacak tek bir şey kalıyor; en baştan izlemek! Monica, Rachel, Pheobe, Chandler, Ross ve Joey'in eğlence dolu dünyasını siz de özlemediniz mi? Eğer henüz bu efsane altılı ile tanışmadıysanız da canınızı sıkmayın, bu uzun gece tanışmak için tam zamanı! How you doin'?

18-12/21/supernatural.jpg

Supernatural

2005 yılında yayın hayatına başlayan Supernatural, içindeki vampirleri, kurtları, melekler ve şeytanları hatta öteki tarafa açılan kapılarıyla tam da 21 Aralık gecesinin uzunluğuna göre bir dizi. Sizlere, eğer bir şeytan anlaşma teklif ederse kesin altında bir iş olacağını ve sonunda kazık yiyenin mutlaka siz olacağınızı hatırlatan Supernatural'ı izleyebilirsiniz.

Aman dikkat! Dean Winchester'ın yemek yediği sahneleri mutlaka atlayın çünkü yılın en uzun gecesinde iştahınız açılarak en kalorili geceye dönüşebilir.

Eğer korku eşiğiniz düşükse yanınızda sizi kötü ruhlardan koruyacak tuzu mutlaka yayınıza almalısınız.

Ve unutmayın her melek iyi değildir...

18-12/21/pretty-little-liars.jpg

Pretty Little Liars

5 kız arkadaşın birbirine bağlı hayatları ne kadar kabuslarla dolu olabilir ve ne kadar ufak yalanlarla kaplı kalabilir diye düşünüyorsanız Pretty Little Liars tam size göre!

Bu 5 kızımızın da hayatı ufak yalanlarla donanmış durumda. Hepsi birer yalancı.. Kızların başına gelenleri gördükçe yalan söylemekten vazgeçeceğiniz bu dizi, tam da 21 Aralık gecesi için biçilmiş kaftan!

18-12/21/white-colalr.jpg

White Collar

Yakışıklı oyuncu Matt Bomer'ın oyunculuğu ile gözlerinize şenlik bir dizi olan White Collar, alışıldık polis-suçlu dizilerinin tamamen dışında! 2009 yapımı White Collar, 2014 yılında yaptığı sürpriz finalle izleyenlerini üzmüştü. Belki devam edilir, onay gelir diye uzun bir süre beklettiler ama o güzel haber bir türlü gelemedi...

Biraz eğlence, biraz dram, fazlasıyla da entrikanın olduğu White Collar dizisiyle 21 Aralık gecesini keyifle tamamlayabilirsiniz.

18-12/21/black-mirror.jpg

Black Mirror

Gerilim türünü mü daha çok seversiniz yoksa bilim kurgu mu? Belki de dram türü favorinizdir. Peki ya hepsini bir araya getiren bir dizi var desek? İşte Black Mirror tam da öyle bir dizi. Bir yandan modern dünyaya karşı huzursuzluğumuzu diğer yandan da bizi bize yansıtan kara bir ayna olma özelliği taşıyan Black Mirror adlı dizi, 21 Aralık gecesini muhteşem bir kara şölene dönüştürebilir. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin