27. İstanbul Tiyatro Festivali'ne ilgi yoğundu!

Bu yıl 27'nci kez tiyatroseverleri ağırlayan İstanbul Tiyatro Festivali; 19 tiyatro, performans ve dans gösterisinden oluşan 51 gösterim ve 4 ücretsiz yan etkinlik ile toplam 30 bine yakın kişiye ulaştı.

Berfin Sengil
29 Kasım 2023 - 16:07
Viral

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında sanatseverleri ağırladı.

Işıl Kasapoğlu’nun küratörlüğünde 19 tiyatro, performans ve dans gösterisinin yer aldığı festival programında Türkiye’den 11, Almanya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Gürcistan, İrlanda ve Yunanistan’dan toplam 8 yapım izleyiciyle buluştu.

27. İstanbul Tiyatro Festivali'nin kapanış oyunu İstanbul Mon Amour I Beyoğlu ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivale özel tasarlandı.

Açılışını Pina Bausch’un başyapıtı 'Café Müller'le yapan 27. İstanbul Tiyatro Festivali programı özellikle sahneleme türleri ve biçimlerinin çeşitliliğiyle dikkat çekti.

Festival kapsamında belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekana özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sahnelendi.

Usta İsimler Sahnedeydi

Festivalin öne çıkan isimleri arasında Ercan Kesal, Nesrin Kazankaya, Bülent Emin Yarar, Okan Bayülgen, Deniz Türkali, Meral Çetinkaya yer aldı.

Gösterimlerin yanı sıra yan etkinliklerin de bulunduğu Familie Flöz’ün 'Mask Oyunculuğu ve Uppercut Dans Tiyatrosu ile Hareket Etmek' başlıklı atölyeler Hope Alkazar’da gerçekleştirildi.

İKSV Alt Kat ise festival kapsamında çocuklara özel 'Masal Atölyesi: Masal Matitas' etkinliğini düzenledi. Hikâye anlatıcısı Candan Çalışkan’ın yürüttüğü atölyelere, 3-8 yaş arası 60’ın üzerinde çocuk katıldı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin