70. Emmy Ödülleri'nde The Americans'tan Friday Night Lights ile aynı başarı!

FX'in kalite çıtasını her daim yüksekte tutan dizisi The Americans final sezonuyla iki Emmy Ödülü kazanırken bu başarının geçmiş dönem dizilerinden Friday Night Lights ile benzerlik göstermesi dikkat çekti.

17 Eylül'ü 18 Eylül'e bağlayan gece Los Angeles'taki Microsoft Theatre'da düzenlenen organizasyonla senenin en başarılı dizileri ile oyuncuları ve yapımcılarının ödüllendirildiği 70. Emmy Ödülleri'nden yayın hayatını geçtiğimiz aylarda sonlandıran The Americans iki ödül çıkarmayı başardı.

THE AMERICANS VE FRIDAY NIGHT LIGHTS'TAN FİNAL SEZONLARINDA AYNI EMMY BAŞARISI!

Dizinin elde ettiği bu başarının, futbolla yatıp kalkan Dillon, Teksas'ın lise futbol takımı Panthers'in mücadelesini anlatan ve 2006-2011 yılları arasında beş sezon boyunca izleyiciyle buluşan Friday Night Lights'ın final sezonunda kazandığı ödüllerle paralellik göstermesi dikkat çekti.

The Americans gibi hak ettiği değeri görememesi yönünden de benzerlik taşıyan Friday Night Lights 2007, 2008, 2010 yıllarında düzenlenen Emmy organizasyonlarında adaylık kazansa da bunları ödüle çevirememiş buna karşın son sezonuyla dört adaylık kazandığı 2011 Emmy Ödülleri'nde Kyle Chandler ile drama dalında en iyi erkek oyuncu ve "Always" isimli final bölümünü kaleme alan showrunner Jason Katims ile en iyi senaryoya sahip bölüm ödüllerini kazanmıştı.

18-09/18/friday-night-lights-dizisi.jpg

Dün gece düzenlenen törende The Americans ise tıpkı Friday Night Lights gibi final sezonuyla dört adaylık kazandığı Emmy Ödülleri'nde Matthew Rhys ile drama dalında en iyi erkek oyuncu ve "Start" isimli final bölümünü kaleme alan Joel Fields & Joe Weisberg ile en iyi senaryoya sahip bölüm ödüllerini kazandı.

The Americans'ın yazar ekibi böylelikle altı sezonluk macera boyunca ilk Emmy ödülünü kazanmış oldu.

18-09/18/matthe-rhys.jpg

THE AMERICANS'IN EMMY PERFORMANSI

Yayın hayatı boyunca toplam 18 Emmy adaylığı kazanan The Americans bunların sadece ikisinden ödül çıkarabildi. Dizi, 67. ve 68. Emmy Ödülleri'nde drama dalında en iyi kadın konuk oyuncu kategorisinde Margo Martindale ile iki ödül kazanmıştı.

Hikayesi Soğuk Savaş döneminde 1980'li yılların başlarında Ronald Reagan'ın ABD başkanlık koltuğuna geçmesinin hemen ardından gelen zaman diliminde geçen The Americans; Washington, DC'de bir banliyöde çevreye iki Amerikalı görünümü veren, ebeveynlerinin gerçek kimliklerinden habersiz durumdaki iki çocuğa sahip, gerçekte iki KGB ajanı olan evli bir çift (Matthew Rhys ve Keri Russell) üzerine odaklanıyor.

18-09/18/the-americans.jpg

30 Ocak 2013'te ekran macerasına başlayan yapım, 30 Mayıs 2018'de final bölümüyle toplamda 75 bölüm ile ekran macerasını noktalamıştı.

70. Emmy Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu / Drama - Matthew Rhys:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin