A Suitable Boy romanı dizi oluyor!

Vikram Seth'in çok satan romanı "A Suitable Boy", BBC One ve Lookout Point ortaklığında televizyon ekranlarına dizi olarak uyarlanıyor. A Suitable Boy tanıtım.

Volkan Küçükel
14 Mart 2018 - 19:40
Gündem

Hintli yazar Vikram Seth'in çok satan romanı "A Suitable Boy", BBC One ve Lookout Point ortaklığında, Emmy ödüllü senaryo yazarı Andrew Davies'in (Bridget Jones serisi, War and Peace) uyarlamasıyla dizi olarak ekranlara gelme hazırlığında!

"A SUITABLE BOY" DİZİ OLUYOR!

Sekiz bölümlük sipariş verilen yapım Hindistan'da çekilecek olup, BBC'nin tamamen beyaz olmayan oyunculardan oluşan ilk dizisi unvanını alacak.

1993 yılında yayımlanan ve 1349 sayfada bağımsızlık sonrası Hindistan'da Lata'nın hayatı ve koca arayışıyla dört ailenin hikayesini anlatan A Suitable Boy'da Lata'nın aşk ve kimlik arayışına odaklanılıyor.

18-03/14/vikram-seth.jpg

"A SUITABLE BOY" KONUSU

1951 yılı Hindistan'ında annesi, Lata'ya bir eş bulmaya kararlıdır. Ancak kız kardeşinin görücü usulü evliliğinin ardından Lata aynı yolla evlendirilmeye ikna olmamış durumdadır.

Ailesi ve romantizmin heyecanı arasına sıkışmış haldeki Lata; kendisiyle evlenmeye niyetli üç erkek karşısında aşk, arzu ve dert dolu bir serüvene çıkar. Tüm bu olaylar yaşanırken çalkantılı politik zemine sahip yol ayrımındaki, ilk bağımsız genel seçimlerine odaklanan ve kendi kaderini ortaya çıkaracak Hindistan'ın o dönemi de gözler önüne seriliyor.

18-03/14/a-suitable-boy-dizisi-1521045154.jpg

Modern bir klasik olarak nitelendirilen A Suitable Boy sıklıkla Tolstoy'un War and Peace'i, George Eliot'un Middlemarch'ı ve Charles Dickens'ın Bleak House'u ile karşılaştırılmıştır.

Andrew Davies ilginç bir şekilde tüm bu eserlerin televizyon uyarlamalarının künyesinde yer aldı. Davies geçtiğimiz yıl War and Peace'i BBC, Lookout Point ve The Weinstein Co için uyarlarken; 2005 yılı Bleak House ve 1994 yılı Middlemarch uyarlamalarında görev yapmıştı.

18-03/14/mira-nair.jpg

MIRA NAIR YÖNETMEN KOLTUĞUNDA

Yönetmen koltuğunda Mira Nair'in (Monsoon Wedding, Queen Of Katwe) oturacağı A Suitable Boy'un dizi uyarlamasının yürütücü yapımcı kadrosunda Davies ve Seth ile birlikte Lookout Point adına Faith Penhale & Laura Lankester, BBC adına Lucy Richer bulunuyor.

Dizinin çekimlerine ne zaman başlanacağı henüz belirsiz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin