Agatha Christie eseri The ABC Murders da dizi oluyor!

Agatha Christie'nin 1936'da yayınlanan meşhur romanı The ABC Murders, BBC ekranlarına dizi olarak geliyor. The ABC Murders dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?


24 Mayıs 2018 - 17:18
Gündem

Polisiye edebiyatın kraliçesi olarak bilinen Agatha Christie'nin ünlü romanları BBC One ekranlarında dizileşmeye devam ediyor. Sıradaki roman uyarlaması 1936'da yayımlanan "The ABC Murders (Cinayet Alfabesi)" olacak.

John Malkovich'i Hercule Poirot, Rupert Grint'i Müfettiş Crome rolüyle izleyeceğimiz yeni uyarlamada dümenin başındaki isim ise Sarah Phelps.

Toplamda üç bölümden oluşacak dizinin çekimlerine Haziran ayı içinde başlanacak.

THE ABC MURDERS KONUSU

The ABC Murders'ın konusuna kısaca bakacak olursak;

Hikayesi 1930'ların tehlikeli bir şekilde bölünmüş, şüphe ve nefretin yükseldiği İngiltere'sinde geçen romanda Hercule Poirot'un A.B.C. olarak bilinen bir seri katilin izini sürmesi konu ediliyor.

Alfabe sırasına göre kurbanlarını seçip öldüren bu seri katil, kurbanlarının yanına ABC tren yolları tarifesini bırakmakta ve cinayetleri işleyeceği mekanları Hercule Poirot'a önceden haber vererek bir yandan da dedektifle adeta oyun oynamaktadır. Her cinayetten önce Poirot'a bir mektup gelir ancak dedektif elindeki ipuçlarının yetersizliğinin etkisiyle bir türlü cinayetlerin işlenmesini önleyemez. Ancak Poirot, kadim dostu Hastings ve Japp'ın yardımıyla bu acımasız ve gizemli katilin kimliğini ortaya çıkarmaya kararlıdır.

The ABC Murders dizisinin oyuncu kadrosunda John Malkovich ve Rupert Grint dışında şu isimler yer alıyor:

- Andrew Buchan (Broadchurch) / Franklin Clarke
- Eamon Farren (Twin Peaks) / Cust
- Tara Fitzgerald (Game of Thrones) / Lady Hermione Clarke
- Bronwyn James (Harlots) / Megan
- Freya Mavor (The Sense of an Ending) / Thora Grey.

Mammoth Screen, Agatha Christie Limited ve BBC ortaklığında hazırlanan; Alex Gabassi'nin (The Frankenstein Chronicles) yönetmen koltuğunda oturacağı dizinin yürütücü yapımcı kadrosunda Phelps, Damien Timmer, Helen Ziegler, Prichard, Basi Akpabio, Elizabeth Kilgarriff gibi isimler yer alıyor.

Romanın 1965 senesinde The Alphabet Murders isimli film uyarlaması gerçekleşmiş; tertip ve düzen hastası Belçikalı dedektif Hercule Poirot'u Tony Randall canlandırmıştı.

BBC geçmiş dönemde Agatha Christie eserlerinden And Then There Were None, Witness for the Prosecution ve son olarak Ordeal by Innocence'ı dizi olarak ekranlara uyarlamıştı.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin