Altın Yunus'lar sahiplerini buldu

8-16 Aralık tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşan 11. Boğaziçi Film Festivali’nin, 16 Aralık akşamı gerçekleştirilen ödül töreninde “Altın Yunus” ödüllerini alan isimler belli oldu.

Berfin Sengil
18 Aralık 2023 - 09:38
Yeni Bölüm

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 11. Boğaziçi Film Festivali16 Aralık Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonundaki ödül töreniyle sona erdi.

Törende Umut Evirgenin yönettiği Annesinin Kuzusu” filmi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film seçilerek 200 bin TL değerindeki Altın Yunus Ödülü’nü kazandı. Festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda ise Muayad Alayan’ın “A House In Jerusalem filmi En İyi Film seçildi. Törenin sunuculuğunu ise Nefise Karatay üstlendi.

Törenin açılış konuşmasını Boğaziçi Film Festivali Başkanı Ogün Şanlıer yaptı. Şanlıer, "11.yılımızı gerçekleştirdik. Çok kısa bir sürede güzel bir festival programı hazırladık. Son derece mutluyum. Sponsorlarımıza, festival ekibine ve değerli jüri üyelerine çok teşekkür ederim. Nice güzel festivallere" dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, On birincisi düzenlenen Boğaziçi Film Festivalinin böyle güzel bir noktaya gelmesi bizi çok mutlu ediyor. Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığının artmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Festival, bu yıl İngiliz-Filistinli yönetmen Farah Nabulsinin The Teacher” ile açılışı yaptı. Festivalde Filistin sinemasından eserlere yer vererek, dünyanın gözleri önünde yaşanan bu duruma kayıtsız kalmadıkları için festival ekibe ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yılın En İyi Yerli Filmi Annesinin Kuzusu”

Başkanlığını Türk sinemasının önemli tarihçi ve yazarlarından biri olan Burçak Evrenin yaptığı ve senarist Hilal Çelenk, yönetmen Ahmet Sönmez, sinema yazarı Serdar Arslan ve yapımcı Esi Gülce Kutluatadan oluşan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi, Umut Evirgenin yönettiği Annesinin Kuzusu” filmini yılın en iyi yerli filmi seçti. 

En İyi Film Ödülü alan Annesinin Kuzusu” filminin oyuncularından Necip Memili ise yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; “İki güzel çocuk oyuncumuz da buradayken birkaç şey söylemek istiyorum. Savaş dünyanın en kötü şeyi, ne şekilde olursa olsun. Belki üzülen, ağlayan büyükler oluyor ama canı yanan, ruhları yanan çocuklar oluyor. Herkes için bu durumun son bulmasını diliyorum.

11. BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLER

ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü: Annesinin Kuzusu / Umut Evirgen

En İyi İlk Film Ödülü: Zamanımızın Bir Kahramanı / Miraç Atabey

En İyi Yönetmen Ödülü: Annesinin Kuzusu / Umut Evirgen

En İyi Senaryo Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Yiğit Küçükkibar

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Annesinin Kuzusu / Selin Şekerci

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Uğur Güneş

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü: Annesinin Kuzusu / Sebastian Weber

En İyi Kurgu Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Umut Sakallıoğlu

FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü: Gün Batımına Birkaç Gün Kala / Serhan Aydın, Güvenç Selekman, Uğur Güneş, Emrah Esin, Yeşim Kocaman

ULUSLARARARASI UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI

En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü: A House In Jerusalem / Muayad Alayan

En İyi Yönetmen Ödülü: A House In Jerusalem / Muayad Alayan

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü: Sea Sparkle / Saar Rogiers

En İyi Erkek Oyuncu Ödülü: Empty Nets / Hamid Reza Abbasi

Jüri Özel Ödülü: Àma Gloria / Marie Amachoukeli

ULUSAL BELGESEL FİLM YARIŞMASI

En İyi Ulusal Belgesel Ödülü: Oyun Bitti / Saeid Mayahy, Miriam Carlsen

Jüri Özel Ödülü: Kedi Adam / Seyid Çolak

KISA FİLM YARIŞMASI

Ahmet Uluçay Büyük Ödülü: Highway Of A Broken Heart/ Nikos Kyritsis

En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film: Kurdun Kutusu / Uğur Savaş

En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film: Silhoutte / Savva Dolomanov

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü: Apartman Boşluğu / Can Baran

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin