American Flagg! çizgi romanı dizi oluyor!

1980'lerin unutulmayan çizgi roman serilerinden American Flagg! da ekranlara uyarlanma hazırlığında...

Volkan Küçükel
26 Eylül 2017 - 17:11
Gündem

Howard Chaykin'in First Comics tarafından 1983-1989 seneleri arasında yayımlanan çizgi roman serisi "American Flagg!" da dizi olma yolunda!

Taken ve The Transporter dizilerinin arkasındaki EuropaCorp TV Studios, klasikleşmiş çizgi romanın televizyon yayın haklarını satın alarak proje için ilk büyük adımı attı.

"AMERICAN FLAGG!" KONUSU VE ÖN BİLGİLER

Politik hiciv ve bilim-kurgu türündeki çizgi roman serisinin hikayesi; ABD hükümetinin yeni dünya güçlerinin ortaya çıkışının ardından geçici olarak Mars'a taşındığı; dünyadaki nüfüsun yönetiminin ve ABD'nin gözetlenmesinin herkesi kapsayan The Plex isimli bir kuruluşa bırakıldığı ileri teknolojili alternatif bir distopik gelecekte geçiyor.

17-09/26/american-flagg.jpg

Çizgi romanın kahramanı eski televizyon yıldızı Ruben Flagg ise tamamen yozlaşmış Chicago'da şirketin yeryüzündeki askeri kolu Plexus Rangers'ın bir üyesi olur.

İşin içine girdiğinde polis teşkilatının yozlaşmasına, faşistliklerine ve beceriksizliklerine şahit olmaya başlayan Ruben Flagg, şirketle rekabete girmek durumunda kalır ve işleri doğru yapmak için güçlerini kullanır.

EuropaCorp, projenin televizyona uyarlanması konusunda yazar ve yönetmenler ile temaslara başlamış durumda. Çizgi romanın uyarlanacağı kanal ya da platform arayışının bu sene içinde sonuçlandırılması planlanıyor.

17-09/26/europacorp.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

EuropaCorp ABD Televizyon Geliştirme Başkan Yardımcısı Matthew Bankston projeyi stüdyoya getiren isim olurken, projenin televizyona uyarlanması konusundaki gelişim aşamasını denetleyecek.

Çizgi roman serisinini yaratıcısı Howard Chaykin; Mark Wheeler, Rick Alexander ve EuroCorp'tan Luc Besson ile birlikte projenin yürütücü yapımcı kadrosunda yer alıyor.

AMERICAN FLAGG! NE ZAMAN EKRANLARDA OLACAK?

American Flagg!'ın ne zaman ekranlarda olacağını konuşmak için henüz çok erken. Ancak proje diziye dönüşürse izleyicilere iyi bir distopik kurgu ya da Amerikan Rüyası'nın farklı bir versiyonunu sunacağı kesin...

17-09/26/american-flagg-cizgi.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin