Ankara Film Festivali jürileri belli oldu

Bu yıl 34'üncü kez seyircisiyle buluşacak Ankara Film Festivali'nin ulusal, belgesel, kısa, proje geliştirme ve SİYAD jürisi belli oldu. 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalde ulusal yarışma jüri başkanlığını yönetmen Derviş Zaim üstleniyor.

ozan
16 Ekim 2023 - 16:15
Viral

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı'nın düzenlediği 34. Ankara Film Festivali'nde yer alacak jüriler belli oldu. Festival kapsamında 'Ulusal Yarışma Filmleri', 2-10 Kasım tarihleri arasında beyazperdede olacak. Festivalin ödül töreni ise 10 Kasım’da yapılacak.

Jüri başkanı Derviş Zaim

Ulusal yarışma jüri başkanlığını Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Nokta, Gölgeler ve Suretler gibi filmlere imza atan yönetmen Derviş Zaim üstleniyor. Jüride ayrıca yazar Mine Söğüt, kurgucu Mustafa Preşeva, oyuncular Murat Kılıç ve Selin Yeninci yer alıyor.

7 film değerlendirilecek

Ulusal yarışma jürisi; Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alacak 7 filmi değerlendirecek. Festivalde Melisa Önel’in Aniden, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Ayşe Polat’ın Kör Noktada, Umut Subaşı’nın Sanki Her şey Biraz Felaket ve Filiz Kuka’nın Yüzleşme filmleri yarışacak.

Farklı kategorilerde ödüller verilecek

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yer alan bir filme SİYAD En İyi Film Ödülü verecek. Bu yıl SİYAD jürisi Ali Ercivan, Fatih Özgüven ve Yeşim Tabak’tan oluşuyor.

Ulusal Belgesel Yarışması'nda yer alan filmleri; yönetmenler Sevinç Baloğlu, Aslı Akdağ ve görüntü yönetmeni Mustafa Ünlü’den oluşan jüri değerlendirecek.

Yönetmen ve senarist Hakan Ünal, yönetmen İlker Savaşkurt ve oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu ise Ulusal Kısa Film Yarışması’nda yarışacak filmleri değerlendirecek.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin