Ann Wedgeworth hayatını kaybetti!

Ünlü televizyon ve film yıldızı Ann Wedgeworth 83 yaşında hayatını kaybetti.

Volkan Küçükel
19 Kasım 2017 - 02:58
Gündem

Evening Shade ve Three's Company gibi sitcom'larda rol almış Tony Award ödüllü ünlü aktris Ann Wedgeworth hayatını kaybetti.

TELEVİZYON DÜNYASINDA ÜZÜCÜ KAYIP!

New York bölgesindeki bir bakım evinde uzun süreli rahatsızlığıyla mücadele eden aktris 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

WEDGEWORTH'UN KARİYERİ

1985 yapımı Sweet Dreams filminde zorlu fakat dokunaklı performansıyla Jessica Lange'ın Patsy Cline karakterinin annesini canlandırıp National Society of Film Critics Award ödülünü kazanan Wedgeworth, 1978'deki Neil Simon'ın Chapter Two oyunuyla Tony Ödülleri'nde en iyi aktris kategorisinde ödüle ulaşmıştı.

Abilene'de hayata gözlerini açan oyuncu 1950'lerin sonlarında New York'a taşınmış ve kısa bir süre sonra The Actors Studio'ya katılmıştı. Broadway'de ilk olarak 1958'de Make a Million ile sahne alan aktris, Period of Adjustment ve Blues for Mister Charlie gibi sahne prodüksiyonlarında yer alarak kariyerini sürdürdü.

1985 senesinde Sam Shepard'ın kaleme aldığı A Lie of the Mind oyununda rol alan Wedgeworth'ın bu projedeki rol arkadaşlarından biri olan Geraldine Page oyuncunun eski kocası Rip Torn ile evlenmiştir.

17-11/19/ann-wedgeworth.jpg

WEDGEWORTH'UN FİLM VE DİZİ LİSTESİ

Wedgeworth'un rol aldığı diğer yapımlar arasında Gene Hackman'la oynadığı Scarecrow, Robert De Niro'yla birlikte rol aldığı Bang the Drum Slowly, Thieves, Steel Magnolias, Hard Promises, Love and a .45 ve kendisine ilk National Society of Film Critics Award'ı kazandıran 1977 yapımı Handle with Care gibi filmler bulunuyor.

Oyuncunun televizyon işleri arasında ise Filthy Rich, John Goodman'ın Dan karakterinin annesini canlandırdığı Roseanne ve Lana Shields rolüyle karşımıza çıktığı ABC'nin Three's Company gibi yapımlar bulunuyor.

17-11/19/ann-wedgeworth-dizileri-1511049178.jpg

1961 senesinde boşandığı aktör ve seslendirme sanatçısı Rip Torn'un ardından 1970 senesinde Ernie Martin ile evlenen aktrisin bu evlilikten oyuncu/yazar Dianna Martin isimli bir kızı bulunurken, ilk evliliğinden ise Danae Torn isimli bir kızı bulunuyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin