Anne dizisinin yapımcısından yeni dram dizisi

Büyük beğeniyle takip edilen ”Anne” dizisinin yapımcısı MF Yapım'dan, Japon yapımı One Litre of Tears adlı dram dizisinin yerli uyarlaması geliyor.

Sibel Karagöl
12 Nisan 2017 - 16:19
Gündem

Japon yapımı "Mother" dizisini uyarlayan MF Yapım, Cansu Dere ve Gonca Vuslateri'nin başrollerini paylaştığı dram dizisi Anne'nin başarısının ardından yeni bir uyarlama dizisi yayınlayacağını duyurdu. 

Anne dizisi bilindiği üzere başarılı reytinglerine rağmen bu sezon sonunda final yapacağını belirtmişti. Anne dizisinin aile ve dram severler için yeni proje gerçek bir hayat öyküsünden esinlenerek ekran başındakilere bolca göz yaşı ve hüzün vaat ediyor. 

2005 yapımı olan One Litre of Tears dizisinden uyarlanacak projenin konusu, 15 yaşındaki Aya adında lise öğrencisi bir kızın tedavisi olmayan ve sürekli ilerleyen Spinoserebellar Atrofi/Ataksi hastası  olduğunu öğrenmesini ve genç kızın bu acı gerçekle yaşam savaşını merkeze alıyor.

17-04/12/k-1492001733.jpg

Bin Damla Gözyaşı - Bir Genç Kızın Yaşam Savaşı

Dizi 1988 yılında kitap olarak yayınlanan Aya Kito'nun Günlüğü'nden uyarlama olup, orjinal kitap ülkemizde 2000 yılında Bin Damla Gözyaşı - Bir Genç Kızın Yaşam Savaşı adıyla Nobel Kitap etiketiyle yayınlandı.

Japon kanallarından geleneksellemiş olara dizi toplam 11 bölüm olarak yayınlandı ve o dönemde reyting rekorları kırdı.

Dizinin Konusu

15 yaşındaki lise öğrencisi cıvıl cıvıl bir kızın, sürekli ilerleme gösteren Spinoserebellar atrofi/ataksi hastası olduğunu öğrenmesi, ve genç kızın tedavi edilemez hastalığı ile verdiği hayat mücadelesini konu alıyor.

17-04/12/hh.jpg

Genç kızın hastalığını ailesi ve arkadaşları dahil herkes bilir ve destek olmaya çalışırken, beyinciğindeki hücreler sürekli ölen kız, her geçen gün denge ve koordinasyonunu kaybederek, koşamayacak, yürüyemeyecek, yazamayacak ve hatta konuşamayacak hale gelir. Ekran başındakilere ise bu hikaye küçük kızın tüm kalbinden geçenleri bir günlüğe yazmasıyla taşınacak.

One Litre of Tears Tanıtım Fragmanı 

 

Anne dizisin büyük başarı kazanan MF Yapım imzalı dizinin yönetmenliğini ise ünlü yönetmen Faruk Teber üstlenirken, oyuncu kadrosu ve yayınlanacağı kanal henüz kesinlik kazanmadı. Senaryo çalışmaları tamamladıktan sonra dizinin İstanbul’da kurulan sette çekimlerine başlayacağı kulağımıza gelen söylentiler arasında.

MF Yapım

Televizyoncu Faruk Bayhan ile yapımcı Fatih Aksoy ortaklığında 2013 yılında kurulan MF Yapım, Bir Aşk Hikayesi dizisiyle sektöre adım atmış, ilk yıllarında Günahkar, Zeytin Tepesi gibi dizilerle adını duyuramasa da daha sonrasında, İlişki Durumu: Karışık, İlişki Durumu: Evli, Gülümse Yeter, Seviyor Sevmiyor, Baba Candır gibi bir çok başarılı projeye imza atmıştır. 

17-04/12/mfypm.jpg

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin