Aslıhan Hatun nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisi ile tanıdığımız Turgut Bey'in eşi olan Aslıhan Hatun tarihte nasıl öldü? Sadettin Köpek'i yaralayan Aslıhan Hatun kimdir?

Nurşah
04 Nisan 2018 - 16:46
Yeni Bölüm

TRT ekranlarının sevilen dizisi ile tarihimizdeki önemli olaylara tanıklık oluyor ve yayınlanan her bölümü ile geçmişimize dair yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bununla beraber dizideki karakterlerin tarihte yaşayıp yaşamadıklarına dair çeşitli bilgileri merak ediyoruz... Son bölüm fragmanında gösterilen cenazenin ardından yine çeşitli sorularla baş başa kaldık. Diriliş Ertuğrul Aslıhan Hatun nasıl öldü?

18-04/04/dirilis-aslihan-hatun-nasil-oldu.jpg

Tarihte Aslıhan Hatun nasıl ölmüştür?

Aslıhan Hatun'un kişiliği hakkında tarihte net bilgiler olmamakla birlikte kimi kaynaklarda Candar'ın kızı olduğu söylenmektedir. İki abisi Ural ve Aliyar'ın da tarih sahnesinde Ertuğrul Gazi'ye güçlük çıkartan karakterlerden olduğu da rivayetler arasındadır. 

Dizide Tuğrul Bey ile evli olan Aslıhan Hatun'un tarihte de yine aynı adamla evli olup olmadığına dair de çeşitli görüşler bulunmaktadır. İlki Aslıhan Hatun'un Sadettin Köpek ile evli olduğudur. Fakat Aslıhan Hatun, Ertuğrul'u sevmekte ve ona yar olmak istemektedir. Bunu tavırları ile de oldukça açık bir şekilde belirten Aslıhan Hatun, en sonunda Sadettin Köpek tarafından zehirlenerek öldürülmüştür.

Diğer bir görüş de Aslıhan Hatun'un Turgut Bey ile evleneceği fakat bu evliliğin gecesinde Sadettin Köpek tarafından ölüm fermanının imzalandığı ve yine zehirlenerek öldürüldüğü yönündedir. Aslıhan Hatun ölümü ile ilgili erişebildiğimiz tüm bilgiler bu kadardır ve kendisinin çevresinde oluşan rivayetlerin hepsinde zehirlenerek öldüğü vurgulanmaktadır. Bunun sorumlusu ise Sadettin Köpek isimli tarihi şahsiyettir.

İLGİLİ İÇERİK

18-04/04/aslihan-hatun-olumu.jpg

Diriliş Aslıhan Hatun kimdir? 

Dizide Candar Bey'in kızı olan Aslıhan Hatun, narin yapılı gibi görünse de oldukça güçlü bir kişiliktir. Eski Türk inanışında yaygın olan her kadın aynı zamanda ata binmeli, güçlü, kuvvetli birer savaşçı olmalıdır mantığında büyüyen Aslıhan Hatun gözüpek bir kadındır. Dizinin ilk başlarında Ertuğrul'a olan aşkı ile gündeme gelse de ilerleyen bölümlerde Turgut Bey ile evlenmiştir.

Diriliş Ertuğrul dizisinde Aslıhan karakteri Gülsim Ali tarafından canlandırılmaktadır.

18-04/04/dirilis-gulsim-ali-kimdir.jpg

Gülsim Ali kimdir?

Gülsim ilhan Ali 1993 yılında Bulgaristan’da dünyaya geldi. Çocukluğu Bulgaristan’da geçen Gülsim İlhan Ali Bulgaristan’da düzenlenen Super Model Yarışması’na katıldı ve bu yarışmada Ford Modeli seçildi.

İlk oyunculuk deneyimini 2012 yılında yayınlanan Son Yaz Balkanlar 1912 adlı dizi ile yaşadı. Oyuncu 2015 yılında yayınlanan ve TRT1 ekranlarında 4 bölümlük mini dizi olarak yayınlanan Seddülbahir:32 Saat adlı dizide Hemşire rolü ile izleyici karşısına çıktı.

Diriliş Ertuğrul son bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin