Atatürk filminde karakterlerinin giydiği kostümler basın gösteriminde sergilendi!

Atatürk’ün çocukluğu ile başlayan “ATATÜRK” 1. Film, Millî Mücadele’ye giden yolda bir kahramana dönüşerek hem kendi hem de ülkesinin kaderini değiştiren bir lideri anlatıyor. 

Volkan Usta
24 Ekim 2023 - 11:41
Kültür Sanat

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı, Senaryosu Necati Şahin’e ait Lanistar Media yapımı filmde; Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Madame Corinne’i Esra Bilgiç, Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırıyor. 

Sergi: Atatürk filminde kullanılan binlerce kostümde Tasarımcı Gamze Kuş’un imzası var. Basın gösterimindeki sergide; Atatürk, Zübeyde Hanım, Makbule, Madame Corinne ve Miti karakterlerinin giydiği kostümlerden bazıları yer aldı. 

Gösterimleri iki film hâlinde ATATÜRK’ün Yayın Takvimi: 

- 3 Kasım 2023, ATATÜRK- 1. Film, Sinemalarda & Kasım ayında 30 ülkede vizyonda

- 5 Ocak 2024, ATATÜRK - 2. Film, Sinemalarda & Ocak ayında 30 ülkede vizyonda

- 2024, Dijital platform yayınları

23-10/24/1698131971_cengiz___a__atay_hakan_karamahmuto__lu_saner_ayar-1698137361.jpg

Yönetmen Mehmet Ada Öztekin:

“Biz bir milletin babası olmuş, yalnızca dönemine değil, kendisinden sonraki dönemlere, nesillere, hatta dünyaya ilham olabilmiş bir kahramanı anlatmak istedik. Biz bir Atatürk filmi yaptık. Biz bir drama çektik. 

O büyük kahramandı. Ama ondan önce bir insandı… Peki bir insan, bir yetim kahramana nasıl dönüşür… Hangi özellikleri onu bir lider hâline getirir?.. Dünyaya sıradan bir ailede sıradan biri olarak gelen Mustafa’nın tutkuları, azmi ve vicdanıyla -zamanının koşullarında- nasıl bir kahramana dönüştüğünü anlattık.

Bizim tarafımızdan, kendi insanımızın perspektifinden bakınca da, onun güçlü karakteriyle, üstün yetenekleriyle ve zaaflarıyla daha çocukluğundan itibaren yüreğinde taşıdığı ateşi büyüterek, bir millete nasıl yayabildiğini anlattık. O nedenle bu bir belgesel değil.”

23-10/24/1698131976_kost__m_sergisi_2.jpg

Yapımcı Saner Ayar:

“Bu, Lanistar olarak temelini, tutku ve inançla attığımız bir hayaldi. Bu yola Atatürk’ün Samsun’a ayak basışının 100. yılında 2019’un hemen başında çıktık. Projemizi hazırladık. Senaryomuzu ve tüm kreatif süreçlerimizi tamamlayıp Cumhuriyet’in 100. yılında seyirciyle buluşturmayı hedefledik. 

ATATÜRK’ü; Türkiye ile birlikte İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, tüm Balkan ülkeleri, Azerbaycan, Kazakistan, bütün Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkedeki sinemalarda uluslararası izleyiciye sunacağız.

Filmimizin fikri mülkiyeti Lanistar’a aittir. 

Sadece bir film sunmanın ötesinde, bir ulusa ve lidere bugünden değil, yaşadığı andan bakmanın, eşsiz bir eseri sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 

Amacımız, ulusal ve uluslararası düzlemde bugüne kadar çekilmiş en iyi Atatürk filmini yapmaktı. Buna inandık, bunun için var gücümüzle çalıştık.

Alpaslan’dan Fatih Sultan Mehmet Han’a, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından 15 Temmuz şehitleri ve gazilerine kadar tarihimizin her döneminde ordumuz ve Mehmetçiğimiz Türkiyemizin, milletimizin bir an bile boyun eğmemesi, her zaman dik durması, hür ve bağımsız yaşaması için kahramanca savaştılar. Bizim, çocuklarımızın geleceği için can verdiler. 

Biz de bu filmi, ATATÜRK’ü, kahraman Türk ordusuna, bizim için vatan için canını sakınmamış tüm şehit ve gazilerimize armağan ediyoruz.”

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin