Ayla filminin oyuncusu İsmail Hacıoğlu kimdir?

27 Ekim 2017 tarihinde vizyona giren Ayla filminin başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu, 'Yılın Erkek Sinema Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü. Oyuncunun geçmişinde yer aldığı projeler neler? Ayla filminin oyuncusu İsmail Hacıoğlu kimdir? Kiminle evli?

Berfu Gürle
22 Kasım 2017 - 15:33
Gündem

Ayla filmi, 1950'lerde yaşanan Kore Savaşı'na katılan Türk askerlerinden Astsubay Süleyman Dilbirliği ile savaşın ortasında, ailesinin öldürüldüğü koreli küçük bir kızın hikayesini konu ediniyor. Filmin gerçek bir hikayeyi anlatması ve oyunculukların başarısı izleyenlerini oldukça etkiledi.

Dönem filmi olan Ayla, Uluslararası Asya Film Festivali'nde açılış filmi olarak yer aldı ve izleyicilerin oyları ile En İyi Film seçildi. Aynı zamanda birçok ödüle aday olan film, katıldığı her kategoriden başarıyla dönüyor. 90. Oscar Ödülleri'nde 'Yabancı dilde en iyi film' kategorisinde aday gösterilen dizi aynı zamanda Altın Turizm Ödülleri'nde iki ödüle layık görüldü.

17-11/22/ayla-filminin-oyuncusu-ismail-hacioglu-kimdir.jpg

Altın Turizm Ödülleri'nde pek çok üniversite ve platformların görüşleri alınarak ödüle layık görülen Ayla, Yılın Sinema Ödülü ve Yılın Erkek Sinema Oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Yılın Erkek Sinema Oyuncusu ödülünün sahibi olarak filmin başrol oyuncusu İsmail Hacıoğlu seçildi.

17-11/22/smail-hacioglu-kimdir-ali-atay.jpg

Ayla filminin oyuncusu İsmail Hacıoğlu kimdir?

30 Kasım 1985 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde dünyaya gelmiştir. Ünlü oyuncu Fenerbahçe'nin eski oyuncularından olan Mehmet Hacıoğlu'nun oğludur. Babasının Fenerbahçeli olmasına karşı İsmail Galatasaraylıdır. Ailenin abisi olan İsmail Hacıoğlu'nun Kardelen adında bir kız kardeşi vardır.

17-11/22/smail-hacioglu-kimdir.jpg

Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünden eğitim alarak sektöre atılan Hacıoğlu, ilk olarak tiyatroda yer aldı. Ardından reklamlarda seslendirme yaptı ve bir dönemin fenomen dizisi "Bir İstanbul Masalı"nda evin en ufak afacan karakteri Ozan'ı canlandırdı. Henüz ilk dizi işi olmasına rağmen samimi ve akıcı oyunculuğu ile tanınan bir yüz haline geldi. Başarılı oyuncu Ozan karakterine can verirken aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü kazandı. Okulun bölüm başkanı Zeliha Berksoy tarafından 'ya okul ya dizi' gibi bir tercihe zorlanan Hacıoğlu büyük tutkusu olan oyunculuğu seçerek birinci sınıfta okuldan ayrılmaya karar verdi. 

17-11/22/smail-hacioglu-bir-istanbul-masali.jpg

2002 yılına gelindiğinde yönetmenliğini Ömer Kavur ve senaryosunu Macit Koper ile Ömer Kavur'un yazdığı Karşılaşma adlı sinema filmi ile ilk ödülünü kazandı. Başrollerde Uğur Polat, Lale Mansur, Çetin Tekindor ve Aytaç Arman'ın yer aldığı filmde Osman karakterine can vermiş Hacıoğlu 40. Antalya Film Şenliği'nde Umut Veren Genç Oyuncu Ödülünü kazandı.

17-11/22/sinyora-enrica-ile-italyan-olmak.jpg

2006 yılında Hollywood'un ünlü aktörü Jean-Claude Van Damme'ın yer aldığı Sınav filmi ile başarılı bir işe daha imza atmış oldu. Yönetmenliğini Ömer Vargı ve senaryosunu Yavuz Turgul'un yaptığı 2007 tarihli Kabadayı sinema filminde büyük usta Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu, Aslı Tandoğan, Rasim Öztekin, Tarık Ünlüoğlu ile beraber oynadı.  

17-11/22/kabadayi-ismail-hacioglu.jpg

Birçok sanat filminde yer alan oyuncu kaliteli işlerde yer alarak kendine bir yol çizmiş oldu. 2008 yılında Başka Semtin Çocukları ile İstanbul Gazi Mahallesi'nde geçen bir hikayeyi anlattı. Daha sonra yönetmenliğini Raşit Çelikezer'in yaptığı Gökten Üç Elma Düştü filminde yer aldı. 2009 yılında Sonsuz adlı sinema filminde gördüğümüz Hacıoğlu Volkan karakteri ile karşımıza çıktı. Filmlerin yanında 2013 Nisan ayında TRT dizisi 'Osmanlı Tokadı'ndaki Fatih Sultan Mehmed rolünü canlandırdı.  

17-11/22/osmanli-tokadi.jpg

2010 senesinde Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak ve Çakal adlı sinema filmleriyle sinema perdesindeydi. Meryem, Kafes, Vali, Bana Şans Dile, Anlat İstanbul gibi birçok sinema filminde yer alan oyuncu en son Ayla filmi ile ödüllere doymuyor.

17-11/22/smail-hacioglu-kizi-yemin.jpg

Oyuncu Vildan Atasever ile 5 yıla yakın bir zaman evli kalmış en son dansçı Duygu Kaya ile evlendi. Duygu Kara ile beraberliklerinden Yemin adında bir kız çocuğu oldu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin