Barbar Conan dizisi geliyor!

Amazon, Robert E. Howard'ın meşhur Conan the Barbarian karakterini bu kez dizi formatında karşımıza çıkarmaya hazırlanıyor.

Volkan Küçükel
06 Şubat 2018 - 11:35
Gündem

Yüzüklerin Efendisi'nin (The Lord of the Rings) televizyon yayın haklarını satın alarak fantastik dünyaya iddialı bir adım atan online yayın platformu Amazon, bu kez Robert E. Howard'ın Barbar Conan kitap serisine dayanan yeni bir dizinin geliştirme çalışmalarına başladı.

Colony ortak yaratıcısı Ryan Condal, Game of Thrones yönetmenlerinden Miguel Sapochnick, Fargo & The Handmaid's Tale yürütücü yapımcısı Warren Littlefield, Pathfinder Media ve Endeavor Content'in arkasında olduğu yeni dizi projesiyle ilgili ilk bilgilere bakacak olursak;

"CONAN" DİZİSİNİN HİKAYESİ NASIL OLACAK?

Ryan Condal'ın yaratıcısı olup uyarlama senaryoyu kaleme aldığı dizi; fantastik edebiyatın önemli karakterlerinden Conan'ın edebi kökenlerine dönüş yaparak karakterin hikayesini yeniden ele alacak.

Kabilesine ait anavatanından ayrılan Conan'ın gizemli ve tehlikeli bu dünyadaki arayış ve maceralarına tanıklık edeceğiz.

18-02/06/conan-karakteri.jpg

Robert. E. Howard'ın yaratıcısı olduğu Conan the Barbarian diğer ismiyle Conan the Cimmerian ilk olarak 1932 senesinde Weird Tales dergisinde yayınlanan Phoneix on the Sword adlı öyküde yer alarak hayatımıza girdi.

Conan karakteri, en ünlüsü 1982'de Arnold Schwarzenegger'ın başrolünde yer aldığı birçok film uyarlamasıyla karşımıza çıkarken; iki animasyon dizisi ve 1997'de Ralf Möller'in canlandırmasıyla 22 bölüm süren kısa ömürlü bir televizyon dizisiyle de hayat buldu.

18-02/06/arnold-conan.jpg

PROJENİN ARKASINDAKİ İSİMLER

Condal, yönetmen koltuğunda oturacak Sapochnik, Warren Littlefield, Pathfinder Media'dan Fredrik Malmberg ve Mark Wheeler projenin yürütücü yapımcılığını üstlenen isimler.

Conan dizisinin arkasındaki isimlerin işlerine bakacak olursak:

USA Network'ün devam eden dizisi Colony'nin ortak yaratıcısı/yürütücü yapımcısı/dizi sorumlusu olan Ryan J. Condal sinema tarafında Dwayne Johnson'ın başrolünde yer aldığı 2014 yapımı Herkül: Özgürlük Savaşçısı filminin yazar ekibinde yer almıştı.

HBO'nun fenomen dizisi Game of Thrones'un "Battle of the Bastards" isimli unutulmaz bölümündeki yönetmenlik performansıyla Emmy ve DGA organizasyonlarında ödüle layık görülen İngiliz yönetmen Miguel Sapochnik son olarak şu sıralar gündemdeki Netflix dizisi Altered Carbon'ın açılış bölümünün yönetmen koltuğunda oturdu.

18-02/06/ryan-condal-miguel-sapochnik1.jpg

Warren Littlefield ise Emmy Ödüllü iki dizi Fargo ve The Handmaid's Tale'de yürütücü yapımcı olarak görev yaptı.

Conan dizisinin senaryo geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

"Conan the Barbarian (1982)" film fragmanı:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin