Volkan Küçükel
28 Haziran 2018 - 15:41
Gündem

Batman'i belki de hiç böyle görmemiştik! Lorenzo Semple, Jr.'ın baş yazarlığını yaptığı 1960'lı senelerin canlı aksiyon dizisi Batman (1966-1968), ünlü DC çizgi roman karakterinin aynı isimli dizisiydi.

Adam West'i Batman ve Burt Ward'ı Robin olarak izlediğimiz dizinin hikayesi; suçla mücadele içindeki bu iki kahranımızın Gotham City'i çeşitli kötü adamlar ve onların uşaklarından savunmalarını anlatıyordu.

Bölümler boyunca Batman ve Robin'in ipuçlarını aydınlatmaya çalışıp kötü adamın planını keşfetmeleri ve bu planı nasıl bozacakları üzerine kafa yorup sonunda suçluyu yakalamalarını izledik.

FARKLI BİR BATMAN!

Dizide karakterlerimiz karşılaştıkları durumları çok ciddiye alsalar da dizinin genel havası esprili ve şaka yollu olarak bizlere yansıtılıyordu. Haberin içindeki videolar bu konuda sizlere daha iyi fikir verebilir!

Batman /1966) 3. sezon dövüş sahneleri:

Lorenzo Semple, Jr.'ın baş yazarlığını yaptığı dizinin senaryo ekibinde Stanley Ralph Ross, Stanford Sherman ve Charles Hoffman da yer alıyordu.

AKSİYON İLE KOMEDİNİN BİRLEŞİMİ

The Joker, the Penguin, the Riddler, Catwoman, Mr. Freeze ve Mad Hatter gibi birçok karakter dizinin hikayesi boyunca karşımıza çıkarken bu karakterlerin çoğu sahnelerinde aksiyon-komedi karışımı sahneler izledik.

Dizinin oyuncu kadrosunu hatırlamamız gerekirse;

Adam West (Bruce Wayne / Batman): Ebeveynleri suçlular tarafından öldürülen Wayne engin servetini artık Batman kimliğiyle suçla mücadele için kullanmaktadır.

Yapımcı William Dozier, Nestle Quik televizyon reklamındaki Captain Q rolünü izledikten sonra Adam West'e bu karakteri canlandırması için teklif götürmüştür.

Burt Ward (Dick Grayson / Robin): Batman'in sadık ortağı.

Alan Napier (Alfred): Batman'in sadık uşağı ve Batgirl'ün en gizli sırdaşı.

Neil Hamilton (Komiser Gordon): Gotham City Polis Departmanı komiseri ve Batman'in irtibatta olduğu iki önemli polisten birisi.

Stafford Repp (Chief O'Hara): Gotham City polis şefi ve Batman'in diğer önemli polis kontağı. Karakter Semple tarafından bu dizi oluşturuldu ve sonrasında çizgi romana da eklendi.

Madge Blake (Harriet Cooper): Dick Grayson'ın teyzesi. Karakter dizinin ekranlara gelmesinden iki sene önce ilk olarak çizgi romanlarda yer aldı.

Yvonne Craig (Barbara Gordon / Batgirl): Komiser Gordon'ın kızı. Üçüncü sezonda Batman ve Robin'e suçla savaşlarında yardım etmiştir.

16-08/29/batman-1966-2.jpg

Dizinin 120 bölümlük ekran macerası ABC kanalında 12 Ocak 1966 ve 14 Mart 1968 seneleri arasında ilk iki sezonu haftada iki bölüm ve son sezonu ise haftada bir bölüm ekranlara gelmek üzere sürdü.

Üçüncü sezonun sonlarına doğru dizinin izlenme oranlarının iyice düşmesi nedeniyle kanal, Batman'e dördüncü sezon onayını vermedi. NBC, diziyi devam ettirmeye hazır olduğunu ilan etse de yüzbinlerce dolar maliyetli Batman setlerinin yıkılmış olması gibi nedenlerden bu durum hiçbir zaman gerçekleşmedi ve dizi, ekran macerasını tamamlamış oldu.

İlk sezonun sona ermesinin iki ay sonrasında diziye dayanan 1966 yapımı bir de sinema filmi yapılmıştı. 20th Century Fox yapımcılığındaki filmde tıpkı dizide olduğu gibi Adam West 'Batman' ve Burt Ward 'Robin' karakteriyle yer aldı.

Batman / 1966 Intro:

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin