Bedrifelek Kadınefendi kimdir? Payitaht dizisinde Abdülhamid'in eşi hakkında...

Payitaht Abdülhamid dizisinde sıklıkla duyduğumuz Bedrifelek Kadınefendi kimdir? Tarihte yaşamış bir karakter midir? Nasıl öldü? Sultan Abdülhamid'in kaç tane eşi vardı? Merak edilenler haberimizde yer almaktadır...

Nurşah
03 Mayıs 2018 - 14:11
Kültür Sanat

Payitaht Abdülhamid ile gerçek tarihimizde yaşamış karakter hakkında bilgi ediniyoruz. Cuma akşamlarının sevilen dizisinde adı sıklıkla geçen ve merak ettiğimiz Abdülhamid'in eşi Bedrifelek Kadınefendi kimdir? Tarihte yaşamış mıdır?

18-05/03/bedrifelek-kadinefendi.JPG

Bedrifelek Kadınefendi kimdir?

Payitaht Bedrifelek Kadınefendi tarihte yaşamış önemli bir şahsiyettir. 1851 senesinde doğduğu tahmin edilmektedir ve tarih kaynaklarında Çerkes olduğu söylenir.

Tarih sahnesinde ilk olarak Sultan Abdülhamid'in ikinci kadınefendisi olarak kendini göstermiş fakat ilerleyen senelerde (1895) Nazikeda Başkadınefendi'nin vefat etmesinin ardından başkadınefendi olmuştur. Sultan Abdülhamid'den üç tane çocuğu vardır: Şehzade Mehmet Selim Efendi, Şehzade Ahmed Nuri Efendi ve Zekiye Sultan.

1924 senesinde gerçekleşen Osmanlı Hanedan üyelerinin ülke dışına çıkartılması olaylarında Bedrifelek Kadınefendi diğer çocukları ile beraber gitmemiş ve ilk oğlu olan Şehzade Mehmed Selim ile birlikte Beşiktaş'taki konakta kalmıştır.

6 Şubat 1930 tarihinde İstanbul'da vefat etmiştir. Sultan 2. Abdülhamid'in çeşitli kaynaklarda 16, çeşitli kaynaklarda da 13 eşi olduğu söylenmektedir.

Payitaht Abdülhamid dizisinde sıklıkla adı geçen Bedrifelek Kadınefendi'nin ise dizinin oyuncu kadrosuna ne zaman dahil olacağı henüz belli olmamıştır. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğiz.

Payitaht Abdülhamid yeni bölüm fragmanı

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin