Diriliş Ertuğrul Almıla Hatun kimdir? Tarihte yaşamış birisi midir?

Diriliş Ertuğrul dün akşam 116. bölüm ile ekranlara geldi! TRT'in sevilen dizisinin yayınlanan bölümünde yeni bir karakter ile de tanıştık. Diriliş Almıla (Gönül Nagiyeva) kimdir? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir? Nasıl öldü? Yeni karakter hakkında merak edilenler haberimizde...

Nurşah
03 Mayıs 2018 - 12:11
Kültür Sanat

Diriliş Ertuğrul dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Halime Hatun'un ölümü ile izleyiciler büyük bir şok geçirdi. Ertuğrul Gazi'nin eşi olan Halime Hatun'un ayrılışının ardından diziye yeni bir karakter dahil oldu. 116. bölüm itibarıyla ekranlarda gördüğümüz Diriliş Almıla kimdir? Gerçek tarihte yaşamış birisi midir? Almıla Hatun kim tarafından canlandırılmaktadır? Merak edilen detaylar haberimizde...

18-05/03/dirilis-almila-kim-1525336603.jpg

Diriliş Ertuğrul Almila Hatun kimdir?

TRT 1 ekranlarının sevilen dizisinin 2 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan 116. bölümünde yeni bir karakter ile tanıştık. Diriliş Almila Hatun kim soruları da izleyiciler tarafından sıklıkla sorulmaya başladı. İzlediğimiz kadarıyla geçtiğimiz bölümlerde Sadettin Köpek'in ölümünün ardından dizideki kötü karakter eksiğini Almila Hatun tamamlayacak gibi görünüyor. 

Usta bir avcı olan Almıla Hatun ilk olarak kendisini pazarda göstermiştir. Pazardaki bir satıcıyı Ertuğrul'a şikayet eden Almila, kendisine bir pazar yeri ve tezgahı almayı başarmıştır. İlerleyen sahnelerde bu karakterin aslında göründüğü gibi olmadığını ve Noyan tarafından Ertuğrul Bey'in çevresine casus olarak gönderildiği anlaşılmıştır. Hatta Noyan, Halime Hatun'un ölümünün ardından Ertuğrul Bey'in gönlüne girmesini de öğütlemiştir... Almıla Hatun asıl ismi ile Alandoya'dır ve Noyan'ın kardeşidir.

Diriliş Almıla tarihte yaşamış mıdır?

Tarih sahnesine baktığımızda Almıla yani Alandoya ismine net bir şekilde ulaşamayız. Fakat çeşitli kaynaklarda o dönemde yaşamış bir avcı kabilesinden bahsedilir. Bu kabile, Moğollar'ın Kösedağ Savaşı sonrasında Anadolu'ya göç eden gruplarından birisidir ve özellikle pazarda kendilerinden sıkça bahsettirmişlerdir.

Diriliş Ertuğrul Almıla (Alandoya) karakteri Gönül Nagiyeva tarafından canlandırılmaktadır.

18-05/03/dirilis-almila-gonul-nagiyeva-kimdir.jpg

Gönül Nagiyeva kimdir?

1982'de Azerbaycan Bakü'de doğmuştur. Azad Azarbay Tv'de sunuculuk yaparak ekran karşısına çıkmaya başlayan Gönül Nagiyeva, Kamu Yönetimi mezunudur.

2016 senesine geldiğinde Türkiye'ye taşınmış ve kariyerine İstanbul'da devam etme kararı almıştır. Ülkemizde çeşitli sinema ve dizi projelerinde kendisini göstermiştir. Güzel oyuncu son olarak Diriliş Ertuğrul dizisinde Almıla karakteri ile karşımıza çıkmıştır...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin