Beren Saat Atiye dizisinin setinde ölen set çalışanı hakkında açıklama yaptı! OG Medya'dan da açıklama geldi!

Netflix'in Türkiye yapımı ikinci dizisi olacak olan Atiye'nin setinde yaşanan iş kazası hakkında dizinin başrol oyuncusu Beren Saat açıklama yaptı.

Merve Mutlu
11 Nisan 2019 - 10:15
Gündem

Bir süre önce hazırlıkları başlayan ve kadrosunda Beren Saat, Melisa Şenolsun ve Mehmet Günsür'ün rol alacağı kesinleşen Atiye dizisinin setinde yaşanan vahim kaza, bir set çalışanının hayatına mâl olmuş, Sinema TV Sendikası da bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak hayatını kaybeden Hasan Karatay'ın iş güvenliği olmadan, sigortasız çalıştırıldığı ve ihmal nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı. 

Yaşanan bu korkunç kazanın ardından oyuncular ve yapımcı firma sessizliğe bürünürken, beklenen açıklama nihayet geldi.

19-04/11/beren.png

"Sahsen tanisamamistik henuz ama bugun ailenin kadinlarinin agitlarindan tanima firsatim oldu seni Hasan. “Oralar görünmez” denilse de, boyadigin duvarin kenarlarini titizlikle tamamlamak isterken basina gelmisti bu kaza. Yine guzel bir yurek, yine zamansiz bir veda. Biz kenari, kosesi senin hayal ettigin kadar kusursuz bir is cikarmak icin calismaya devam ediyor olacagiz. Isiklar icinde uyu... #sinemayaasikhercankiymetlimizdir #setlerdeolmekistemiyoruz" diyerek paylaştığı fotoğraf ile açıklama yapan Beren Saat, can güvenliği konusuna da dikkat çekti.

19-04/11/saat.png

Birçok sektörde olduğu gibi iş kazalarının en çok yaşandığı alanlardan biri olan dizi setlerinin güvenliksiz çalışma ortamı nedeniyle çok sayıda kişi sağlık sorunu yaşar ve susturulurken, can kaybı nedeniyle gündeme gelebilen bu haberi paylaşan Saat, dizinin yapımcı firmasının açıklamasını da paylaştı. 

Atiye dizisinin yapımcısı OG Medya'nın açıklaması:

Atiye dizisinin yapımcı firması olan OG Medya da konuya ilişkin açıklama yaptı.

19-04/11/og.png

"Kamuoyunun dikkatine,

Şirketimizin yapımcılığını üstlendiği “Atiye” dizisinin dekor hazırlıkları sırasında gerçekleşen kazanın ardından hastaneye kaldırılan Hasan Karatay’ın hayatını kaybetmesini derin bir üzüntü ile karşılıyoruz.

Medyaya yansıyan, bizi de derinden üzen elim kaza ve acı kayıp nedeniyle; bir takım gerçek dışı haberler yapılarak toplum yanlış bilgilendirilmektedir.

Tüm şeffaflığıyla hukuki sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyuna gerekli açıklama yapılacaktır.

Bu talihsiz kaza ve acı kayıp nedeniyle, Hasan Karatay’ın ailesine ve dostlarına başsağlığı dileriz..." diyen şirket yaptığı yazılı açıklamasında konunun mahkemeye taşındığını ve yargı süreci bittiğinde açıklama yapacaklarını söyledi.

#SetlerdeÖlmekİstemiyoruz

 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin