Beren Saat'in yeni dizisi Atiye'nin setinde korkunç bir iş kazası yaşandı!

Netflix'in Türkiye yapımı yeni dizi projesi Atiye'nin setinde yaşanan iş kazası bir çalışanın canına mâl oldu! Detaylar haberimizde..

Merve Mutlu
10 Nisan 2019 - 10:25
Gündem

Başrolünde Çağatay Ulusoy'un rol aldığı, Hazar Ergüçlü ve Ayça Ayşin Turan'ın da eşlik ettiği Hakan: Muhafız (The Protector) dizisinin ardından Netflix'in Türkiye yapımı ikinci dizi projesi olan ve başrolünde Beren Saat'in rol alacağı Atiye dizisinin setinde vahim bir iş kazası yaşandı. İhmal nedeni ile yaşandığı iddia edilen kaza, set çalışanının hayatını kaybetmesine neden oldu. 

19-04/10/karata.jpg

OG medya yapım şirketi tarafından Netflix için hazırlanan Atiye (The Gift) adlı dizi çekiminin yapıldığı sette büyük bir set kazası yaşandı. İddialara göre ihmal nedeni ile yaşanan bu kaza nedeniyle set çalışanlarından Hasan Karatay, 9 Nisan günü hayatını kaybetti. 

Hasan Karatay'ın, sette boya yaparken ihmaller nedeni ile merdivenlerden düşerek yoğun bakıma alındığı ve geçtiğimiz gün de yaşam savaşını kaybettiği öğrenildi. Dizinin setinde ambulans olmaması ve iş güvenliği uzmanı bulundurulmadığı, ayrıca Hasan Karatay'ın sigortasız çalıştırıldığı da gelen bilgiler arasında. Yeterli iş güvenliği sağlanmamasından kaynaklanan bu durum, medya şirketinin ihmali nedeni ile yaşandığı için tepkiler de sert oldu. 

19-04/10/hasan.jpg

Sinema Televizyon Sendikası, sosyal medya hesaplarından bir bildiri yayınlayarak tepkilerini dile getirdi. Yayınladıkları açıklamada:

"06.04.2019 tarihinde, OG Medya'nı n yapımcılığınu üstlendiği Atiye (The Gift) isimli Netflix internet dizisinin setinde çalıştığı sırada, ağır ihmal sonucu merdivenden düşüp ağır yaralanan ve bir süredir yoğun bakımda olan mesleştaşımız set işçisi Hasan Karatay'ın vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ailesine ve yakınlarrına sabır ve başsağlığı diliyoruz. 

Hasan Karatay'ın sette ambulans ve iş güvenliği uzmanı olmaksızın sigortasız çalıştırıldığına dair bilgiler tarafımıza ulaşmıştır. İş cinayetleri kader değildir. 'Tehlikeli' sınıfta yer alan sette, yeterli iş güvenliği önleminin alınmadığı ve yapım şirketinin kusurlu olduğu açıktır.

Setlerde ölmek istemiyoruz!

Setlerde iş güvenliği uzmanı istiyoruz!

Yaşanan bu acı olayı yakından takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz. 

Sinema TV Sendikası" dedi.

İş kazası kader değil, cinayettir!

Dünyanın birçok yerinde de yaşanan bu iş kazalarında ihmal en büyük nedendir. Ancak açıklandığı gibi bu bir fıtrat değildir. Tehlikeli sınıfta yer alan ve önlenebilir her kaza, önlenmediği sürece bir cinayet olarak kalacaktır. Türkiye'de de maalesef birçok iş alanında, ihmale dayalı iş kazaları, çalışanların hayatlarına mâl olmaktadır. Bu durumda yapılacak en önemli şeyler; iş güvenliğinizin olduğundan emin olmak, eğer yoksa temin edilmesini söylemek, temin edilmemesi durumunda ise yetkili yerlere şikayet ederek hem kendi hem de iş arkadaşlarınızın sağlık hakkını savunmak olacaktır. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin