Birkan Sokullu Ya İstiklal Ya Ölüm dizisinde hangi karakteri canlandıracak?

TRT1 ekranlarının yeni dizi projesinin hazırlıkları devam ediyor.

Merve Mutlu
05 Mart 2020 - 14:08
Gündem

Türkiye tarihinde önemmli bir döneme denk gelen 16 Mart 1920 ile 23 Nisan 1920 arasındaki 6 haftadan oluşan milli mücadele dönemini ve dönemde yaşananları konu alacak olan dizinin hazırlıkları devam ediyor. 

20-03/05/ya-istiklal.png

Oyuncu kadrosunda: İlker Kızmaz, Birkan Sokullu, Melis Sezen, Serkan Keskin, Dolunay Soysert, Osman Sonant, Hilmicem İntepe, Rıza Kocaoğlu, Umut Karadağ, Ushan Çakır, Altan Erkekli, Mehmet Özgür ve  Tansel Öngel'in yer alacağı dizi projesi; İstanbul'un İtilaf devletlerince işgaliyle Mebusan Meclisinin dağıtılması ve Atatürk önderliğinde Kuvayi Milliye'nin mücadelesinin ardından Ankara'da bağımsız bir meclisin açılışını anlatacak. 

Birkan Sokullu'nun yeni dizideki rolü belli oldu: Topkapılı Mehmet geliyor!

20-03/05/bitkam.png

6 bölümlük mini dizinin hazırlıkları devam ederken, oyunculardan Birkan Sokullu'nun canlandıracağı karakterin Topkapılı Mehmet olduğu öğrenildi. Kuvayi Milliye hareketini ve işgallere karşı mücadeleleri anlatacak olan dizide Topkapılı Mehmet: İstanbul'da çok büyük görevler üstlenen korkusuz, vatansever, zeki ve korkusuz bir kabadayı ve eski bir tulumbacıdır. Zalime karşı duran Mehmet silah ve bıçak kullanmakta da ustadır. 

 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin