Bryan Fuller ve Michael Green ikilisi American Gods 2. sezondan ayrıldı!

Starz'ın popüler dizisi American Gods'ın 2. sezonu öncesi beklenmedik ayrılık haberi geldi. Projeyi geliştiren Michael Green ve Bryan Fuller ikilisi ekipten ayrıldı.

Volkan Küçükel
30 Kasım 2017 - 11:01
Gündem

İlk sezonuyla beğeni toplayan Starz'ın yüksek profilli dizilerinden "American Gods"ın 2. sezon hazırlıkları sürerken şaşırtıcı bir gelişme yaşandı.

AMERICAN GODS 2. SEZON ÖNCESİ ŞAŞIRTAN AYRILIK!

Neil Gaiman'ın aynı isimdeki çok satan fantastik romanının ekran uyarlamasının başındaki iki isim, projenin beyin takımı Michael Green ve Bryan Fuller ikilisinin American Gods ekibinden ayrıldıkları öğrenildi.

İkili; Gaiman'ın 2001 senesinde yayımlanan ödüllü romanının ekranlara uyarlama projesini geliştirip, dizinin geride bıraktığımız bahar döneminde ekranlara gelen ilk sezonunda showrunner ve yürütücü yapımcı olarak hizmet vermişlerdi.

17-11/30/american-gods.jpg

Peki, ayrılığın nedeni ne? Bundan sonra ekipteki değişim nasıl olacak?

Öncelikle şunu söylemek gerekiyor ki 2018 senesinin ortalarında izleyicilerle buluşması planlanan dizinin 2. sezon senaryosunun yarısından fazlası yazılmış durumda.

Oluşan boşluk nedeniyle yeni showrunner arayışlarına başlandı. Gaiman'ın ortak showrunner olarak projeye dahil olabileceği belirtilse de kendisinin şu sıralar Amazon için hazırlanan Good Omens dizi uyarlamasıyla meşgul olması bu durumu neredeyse imkansız kılıyor.

AYRILIK NEDENİ BÜTÇE ANLAŞMAZLIKLARI MI?

Green ve Fuller'ın ayrılmasının ardındaki nedenlerle ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil. Gelen duyumlara göre bölünmenin nedeni; dizi bütçesi ve yaratıcı fikirler üzerindeki anlaşmazlıklar.

17-11/30/american-gods-bryan-fuller-michael-green-neil-gaiman.jpg

İddialı yapımın ilk sezonunun bütçesinin Game of Thrones seviyelerine kadar çıktığı belirtiliyordu. Dizinin yapımcısı FremantleMedia North America'nın 10 bölümlük 2. sezon için büyük bütçe kesintileri uygulamaya çalıştığı ve bu durumun Green ve Fuller'ı rahatsız ettiği konuşulanlar arasında.

Kulislerde konuşulan nedenler bu olsa da ne Starz ne de FremantleMedia North America cephesinden gelişmelerle ilgili resmi bir açıklama gelmiş değil.

Mayıs ayı içinde ikinci sezon onayını alan America Gods'ın ilk sezon yürütücü yapımcı kadrosunda Fuller ve Green ile birlikte Craig Cegielski, Stefanie Berk, David Slade, Adam Kane ve Gaiman yer alıyordu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin