Carrie-Anne Moss'lu Norveç yapımı dedektif - seri katil dizisi Wisting'i tanıyalım!

Jørn Lier Horst'un The Hunting Dogs ve The Caveman kitaplarından ekranlara uyarlanacak Wisting dizisini tanıyalım. Wisting dizisinin konusu ne? Oyuncu kadrosunda kimler var?

Volkan Küçükel
01 Mart 2018 - 21:16
Gündem

Matrix film serisinin Trinity'si olarak bilinen, son dönemde Netflix'in Marvel dizisi Jessica Jones'ta karşımıza çıkan Kanadalı aktris Carrie-Anne Moss, Norveç yapımı suç draması "Wisting"in başrollerinden biri oldu.

"WISTING" DİZİSİNİN KONUSU

Birinci sezonu 10 bölümden oluşacak Wisting'in konusuna kısaca bakacak olursak;

Moss dizide Amerikalı bir seri katilin izini süren ve bu nedenle İskandinavya'ya gelen FBI ajanı Maggie Griffin'e hayat verecek.

18-03/02/carrie_anne_moss_wisting.jpg

Norveçli aktör Sven Nordin (Lilyhammer) ise şu anda Norveç'te bir yerde yaşayan seri katilin peşindeki cinayet masası dedektifi Wisting'e hayat verecek. Wisting'in gazeteci olan genç kızı Line'ın seri katile olan ilgisi kendisini katilin yörüngesine sokacak ve bu durum işleri karmaşık hale getirecek.

The Frankenstein Chronicles'in yıldız ismi İngiliz aktör Richie Campbell, FBI ajanı rolüyle kadroda yer alan bir başka isim.

18-03/02/wisting-dizi-1519939996.png

Yaratıcı ve yönetmenliğini Katarina Launing (Kick It!) ve Trygve Allister Diesen (The Third Eye) ikilisinin yaptığı dizinin senaryosu Trygve Allister Diesen ve Kathrine Valen Zeiner (Eyewitness) tarafından kaleme alınıyor.

Cinenord Drama AS ve Danimarka'nın Good Company Films'i ortaklığında hazırlanan Wisting; Modern Times Group'a (MTG) bağlı Nordik dijital yayın platformu Viaplay'in yanında Norveç'te TV3 ve Almanya'da ARD kanallarında izleyicilerle buluşacak.

18-03/02/the-hunting-dogs.jpg

NORVEÇ DİZİ SEKTÖRÜNÜN EN PAHALI YAPIMI OLACAK

Norveç'in en yüksek bütçeli dizisi olma özelliğini taşıyacak Wisting; Jørn Lier Horst'un The Hunting Dogs ve The Caveman kitaplarından ekranlara uyarlanacak.

Moss yeni dizi projesi hakkında "Bu çapta bir projenin parçası olmak benim için çok heyecan verici. İskandinav bakış açısıyla oluşturulan karakterler ve hikayeler, Sven Nordin gibi aktörlerle çalışmak bu projeyi benim için heyecan verici bir hale getiriyor" ifadelerini kullanırken Wisting'in yönetmenleri Trygve Allister Diesen ve Katarina Launing ise "Moss'un Wisting'in oyuncu kadrosuna katılmış olmasından memnunuz. The Matrix'te Trinity'nin harikulade ve ikonik tasviri, küçük ekranda Jessica Jones'taki gösterişli işiyle bizleri büyüledi. FBI ajanı Maggie Griffin rolüne aynı sertlik, yoğunluk ve zekayı getireceğine inanıyoruz. Onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz" açıklamalarında bulundular.

18-03/02/the-caveman.jpg

Norveç'in kuzey bölgesinde prodüksiyonuna başlanan dizinin ne zaman izleyicilerle buluşacağı henüz belirsiz.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin