Diskdünya (Discworld) kitap serisi dizi oluyor: The Watch

Terry Pratchett'in dünyaca ünlü kitap serisi Diskdünya televizyon ekranlarına dizi olarak uyarlanıyor.

Volkan Küçükel
01 Mart 2018 - 16:30
Gündem

İngiliz yazar Terry Pratchett'in fantastik komedi türündeki uzun süreli kitap serisi "Discworld (Diskdünya)" televizyon dizisi oluyor!

DISCWORLD DİZİ UYARLAMASIYLA İLGİLİ İLK DETAYLAR

BBC Studios ve Pratchett tarafından kurulan yapım şirketi Narrativia, 66 yaşında hayatını kaybeden yazarın serisini "The Watch" ismiyle altı bölümlük dizi olarak ekranlara uyarlama çalışmalarına başladı.

Strike Back, The Musketeers ve Sky'ın gösterimi yaklaşmakta olan yeniden çevrim projesi Das Boot'da yazarlık yapan Simon Allen uyarlama senaryoyu kaleme alacak isim.

18-03/01/the-watch-dizisi.jpg

Ülkemizde bazı kitaplarının Türkçe'ye çevrildiği Diskdünya serisinin hikayesi dev bir kaplumbağanın üzerinde yer alan dört filin sırtına kurulmuş dümdüz olan bir dünyada geçmektedir. Dizi uyarlamasında Discworld serisinin hangi öğesinin odak noktası olacağı belli olmasa da geçmiş dönemde teşebbüs edilen projenin hikayesinin, yaratılan bu evrenin en büyük şehri ve en önemli ticaret merkezi olan Ankh-Morpork'ta geçmesinin planlanmış olduğunu belirtelim.

THE WATCH DİZİSİNDE "CITY WATCH" ÖN PLANDA OLACAK!

Dizi projesine konulan "The Watch" ön isminin serinin en popüler kitaplarından biri olan City Watch'a bir gönderme olduğu anlaşılıyor. Bu seride beceriksiz olarak nitelendirilen, çoğu cesaretsiz, böbürlenmekte üstlerine olmayan ve sarhoş yüzbaşı Vimes'ın komutasındaki muhafızların başlarından geçen trajikomik olaylar konu ediniliyor.

18-03/01/city-watch-trilogy.jpg

"Dünyanın onca kentinde o kadar bataklık dururken, o ejderha benimkine uçtu… Ankh-Morpork! Yüz bin ruhtan oluşan kargaşa dolu bir şehir! Ve o sayının on katı kadar da bir nüfus…" Kentle ilgili hikayeler; çok kalabalık, tekin olmayan ve labirent gibi sokaklara sahip; içinde hırsız, katil, büyücü, fahişe, iblis, cadı ve daha birçok farklı türden canlılara ev sahipliği yapan, olaysız günü geçmeyen dev bir metropol olarak nitelendirilen Ankh-Morpork'ta fantezi dünyasıyla modern uygarlık arasındaki çatışmaları gözler önüne seriyor.

18-03/01/discworld.jpg

Tam donanımlı bir polis kuvveti olan, itibarı ancak büyüteç ile gösterilebilecek ve ayık olduğu nadir görülen Yüzbaşı Sam Vimes'ın liderlik ettiği muhafız teşkilatı yani Bekçiler ise tüm bu karmaşada ejderhalar, kurtadamlar, troller ve zombiler gibi çeşitli kötülerle mücadele etmektedir.

18-03/01/muhafizlar.jpg

Neil Gaiman (American Gods) ve Terry Pratchett (Colour of Magic) ikilisinin aynı isimdeki (Kıyamet Gösterisi) romanına dayanarak Amazon ve BBC Two ortaklığında dizileştirilme çalışmaları süren "Good Omens"ın ardından bu proje yeni bir Prachett uyarlaması niteliğini taşıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin