CBS'in F.B.I. dizisinin yönetmeni Niels Arden Oplev oldu!

Dick Wolf'un arkasında olduğu F.B.I. dizisinin pilot bölüm hazırlıkları sürüyor.

Volkan Küçükel
30 Ocak 2018 - 15:30
Gündem

ABD Federal Soruşturma Bürosu Direktör Yardımcısı Andrew McCabe'in isifasının ABD gündemine bomba gibi düştüğü şu dönemde FBI temalı bir diziden haberimiz var!

Law & Order ve Chicago serileri ile bilinen televizyon dünyasının en üretken yapımcılarından Dick Wolf'un CBS kanalı için "F.B.I." isimli yeni bir dizi hazırlayacağı haberi geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu.

13 bölümlük resmi ilk sezon onayını alan dizinin pilot bölümünü yönetecek isim de belli oldu: Niels Arden Oplev (Mr. Robot). Oplev ayrıca yürütücü yapımcı olarak da ekibe katıldı.

18-01/30/niels-arden-oplev.jpg

"F.B.I." KONUSU

Wolf'un uzun süredir birlikte çalıştığı ve 2020 senesine kadar sözleşmesinin bulunduğu Universal Television ve CBS TV Studios ortak yapımcılığında hazırlanan dizinin hikayesi; ABD Federal Araştırma Bürosu New York Ofisi'nin iç çalışmalarına odaklanıyor.

Dizinin pilot bölüm senaryosu The Good Wife'ın yazar/yürütücü yapımcılarından Craig Turk tarafından kaleme alınıyor. Turk aynı zamanda dizi sorumlusu olarak görev yapıyor.

18-01/30/dick-wolf-fbi-cbs.jpg

Wolf ve Turk ikilisi Wolf'un uzun süreli iş ortakları Arthur W. Forney ve Peter Jankowski ile birlikte projenin yürütücü yapımcılığını üstlenmekteler.

OPLEV'İN İŞLERİ

57 yaşındaki Danimarkalı Niels Arden Oplev, Ejderha Dövmeli Kız (Män som hatar kvinnor) filminin yönetmeni olarak biliniyor. Uni TV ile sözleşmesi bulunan Oplev son olarak NBC'nin Midnight, Texas dizisinin pilot bölüm yönetmenliğini üstlenmişti.

18-01/30/fbi-oprev.jpg

USA Network'ün Mr. Robot ve NBC'nin Game of Silence dizilerinin de pilot bölüm yönetmenliğini üstlenen Oplev'in görev aldığı bu dizilerin hepsi ilerleyen dönemde sezon siparişlerini almıştı.

CBS kanalı bünyesinde ise Unforgettable ve Under the Dome'un pilot bölümlerinde çalışan yönetmen son olarak 1990 yapımı Flatliners'ın yeniden çevrimi olan filmin yönetmen koltuğunda oturmuştu.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin