Ünlü nörolog ve yazar Dr. Oliver Sacks yeni bir diziye ilham oluyor!

Dr. Oliver Sacks'ın yaşamından esintiler taşıyacak yeni bir dizinin geliştirme çalışmalarına başlandı.

Volkan Küçükel
30 Ocak 2018 - 14:33
Gündem

Fabrik Entertainment, Andy Serkis ve Jonathan Cavendish'in The Imaginarium ortaklığıyla dünyaca ünlü nörolog ve çok satan kitapların yazarı Dr. Oliver Sacks'tan esinlenen yeni bir dizi projesinin geliştirme çalışmalarına başlandı.

DİZİYLE İLGİLİ İLK DETAYLAR

Dizide Sacks'in deneyimleri, doktor ve hastalar arasındaki derin kişisel ve bazen çekişmeli ilişkileri keşfetmek için bir giriş noktası sağlayacak.

İzleyiciler, bu hastaların rahatsızlıklarının, kim olduklarını gösteren her şeyle (umutları, sevinçleri, korkuları ve travmaları) yakından ilişkili olduğu dokunaklı gerçeğini benzersiz sinematik görüntüler eşliğinde fark edecekler.

18-01/30/oliver-sacks-dizi.jpg

Fabrik Entertainment CEO'su Henrik Batin yeni projeleriyle ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

"The Imaginarum'daki iş ortaklarımız, Fabrik Başkanı Melissa Aouate ve ben, Oliver'in hayatı ve en etkili iki kitabından esinlenerek insan zihninin en derin ve uzak noktalarını araştıran bir dizi yaratmayı hedefliyoruz."

Imaginarium'dan Cavendesh'in görüşleri ise şöyle:

"Andy Serkis ve ben, olağanüstü vaka geçmişleri ile benzersiz ve parlak Oliver Sacks'ın mirasını ekrana taşıma konusunda Fabrik ile birlikte çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyız. İsteğimiz, Oliver Sacks'ın hayatta olduğu dönemindeki gibi yenilikçi, sıradışı ve karizmatik bir televizyon dizisi oluşturmaktır."

OLIVER SACKS KİMDİR?

1933 yılında Londra'da doktor ve bilim insanlarının çoğunlukta olduğu bir ailenin bireyi olarak dünyaya gelen, 30 Ağustos 2015 tarihinde Manhattan'da hayata gözlerini yuman Sacks, ender rastlanan nörolojik rahatsızlıklarla ilgili birçok kitabın yazarı.

Eserlerinde sanat, felsefe ve birçok disiplini nörolojiyle buluşturan Sacks'ın Türkçeye de çevrilen kitaplarının arasında "Awakenings" (Uyanışlar), "The Man Who Mistook His Wife for a Hat" (Karısını Şapka Sanan Adam), "An Anthropologist on Mars" (Mars'ta Bir Antropolog), "The Island of the Colorblind" (Renkkörleri Adası) ve "Uncle Tungsten: Memories of a Chemical Boyhood" (Tungsten Dayı: Kimyasal Bir Çocukluğun Anıları) gibi eserler bulunuyor.

18-01/30/awakenings-film.jpg

Sacks'ın 1973 senesinde yayımlanan ve salgın ensefalit hastalarına uyguladığı tedavi süreçlerini anlattığı "Awakenings" (Uyanışlar) kitabı, 1990 senesinde Robin Williams ve Robert De Niro'nun başrollerinde yer aldığı aynı isimdeki sinema filmine uyarlanmıştı.

Bir Red Arrow Studios şirketi olan Los Angeles merkezli Fabrik Entertainment aynı zamanda online yayın platformu Amazon'un Bosch ve AMC'nin The Killing dizilerinin de yapımcısı. The Imaginarium'ın yapımları arasında ise Andrew Garfield ve Claire Foy'lu Breathe ile Rafe Spall'lı The Ritual bulunuyor.

"Oliver Sacks: Halüsinasyonun zihnimizle ilgili ortaya çıkardıkları":

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin