Çukur ve Yasak Elma dizisine RTÜK'ten ceza yağmuru!

Sevilen iki dizi RTÜK'ten ceza aldı..

Merve Mutlu
19 Şubat 2020 - 10:42
Gündem

Show TV ekranlarının fenomen dizisi Çukur, yayınlanmaya başladığı günden beri büyük bir ilgi ile seyredilirken, aynı oranda da RTÜK'e şikayet edilerek ceza alan dizilerin başında geliyor. Çukur dizisi yine ceza aldı... 

20-02/19/ukur.jpg

Daha önce alkol, öpüşme sahnesi ve şiddet içeren sahneleri yüzünden eleştirilen ve ceza alan dizi, bu kez de cezadan kaçamadı. Ancak bu kez şiddet görüntüleri nedeniyle değil 'alkollü içkileri özendirici sahneleri' gerekçesiyle ceza aldı.  Show TV'ye 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu'nun 6. maddesinde yer alan 'Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemez' hükmünü ihlalden üst sınırdan para cezası keserken ceza alan dizilerden biri de Yasak Elma oldu.

Yasak Elma dizisine RTÜK cezası!

20-02/19/yasak-elma.jpg

FOX TV'de yayınlanan ve kadrosunda Şevval Sam, Eda Ece, Nesrin Cavadzade, Talat Bulut gibi isimleri bir araya getiren Yasak Elma dizisi de ceza alan dizilerden biri oldu. aile kurumunu hiçe sayan bazı sahnelerin 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8. Maddesine göre toplumun millî ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle idari para cezası kesilen dizi izleyiciler tarafından izlenmeye devam ediyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin