Çukur'da Azer'in bahsettiği kitap Boynu Bükük Öldüler ve Şükrü Tekbaş hakkında...

Çukur dizisinin dün akşam ekrana gelen yeni bölümünde Azer karakterinin sözünü ettiği Boynu Bükük Öldüler kitabı ve Şükrü Tekbaş hakkında...


14 Mayıs 2019 - 14:31
Yeni Bölüm

Show Tv ekranlarının sevilen dizisi Çukur dün akşam yine heyecan ve aksiyon dolu bir bölümle izleyici karşısına çıktı... Dizinin yeni karakteri Azer de tüm gizemi ve sırları ile birlikte, Çukur'a uyum sağlamaya başladı. Azer'in bahsettiği kitap Boynu Bükük Öldüler ve hikayesini anlattığı Şükrü Tekbaş kimdir?

Çukur'daki kitap Boynu Bükük Öldüler

Çukur dizisindeki Azer'in de söylediği gibi Boynu Bükük Öldüler, Yılmaz Güney'e ait bir kitaptır. 1966 senesinde basımı yapılmıştır. Unutulmaz isim Yılmaz Güney'in kitabının arka kapağında, Boynu Bükük Öldüler'in kısa hikayesi bulunmaktadır:

Boynu Bükük Öldüler, Nevşehir Cezaevi’nde, siyasiler koğuşunun en dip köşesinde, rutubetli bir duvara komşu bir ranzada, geceli gündüzlü on altı aylık bir çalışmanın ürünüdür. Ranzamdan hiç indirmediğim küçük bir masam vardı. Yatma zamanı gelince, ayak ucuma çeker, ayaklarımı altına sokar, uyurdum. Çoğunlukla, anlattığım insanları görürdüm düşlerimde, onlarla yaşardım.

Çukur'da Azer Kurtuluş karakterinin Boynu Bükük Öldüler kitabından bahsederken ismini geçirdiği Şükrü Tekbaş da izleyiciler tarafından oldukça merak edildi...

Herkesin özlediği düşlerini kurduğu bir şehir vardır. Ben Adana'yı severim. İşte orada, Adana'da sevdiğim insanlar yaşar. Şükrü Tekbaş, onlardan biri. Bu romanımı ona adıyorum.

Çukur Şükrü Tekbaş kimdir?

Cihangir Ceyhan'ın canlandırdığı Azer karakteri, Yılmaz Güney'in kitabını adadığı Şükrü Tekbaş için şunları söyledi:

Yılmaz Abi'nin Yılmaz Pütün olduğu zamanlardan dostu, abisi. Adana'da esnaf... Kolonyacı Şükrü olarak biliniyor. Düşünsene Yılmaz Güney'sin. Çirkin Kral'sın... Peşinde milyonlar... Yılmaz Abi, Yılmaz Abi. E roman yazıyon, dönüyon, kolonya Şükrü'ye armağan ediyon. Hadi buyur... Niye? E çünkü aralarında sarsılmaz bir dostluk var. Aslan gibiler...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin