Çukur'un yeni dövmesinin anlamı nedir?

Show Tv ekranlarının sevilen dizisi dün akşam final bölümü ile ekranlardaydı. Son bölümde gördüğümüz Çukur'un yeni sembolünün anlamı nedir?

Nurşah
12 Haziran 2018 - 15:46
Yeni Bölüm

Ercan Kesal, Aras Bulut İynemli ve Dilan Çiçek Deniz'in oyuncu kadrosunda yer aldığı sevilen dizi dün akşam itibari ile sezon finali yaparak bir süreliğine ekranlara veda etti. Heyecan dolu bir sezon finali bölümü izlediğimiz dizide Çukur'da dengelerin değişeceğinin mesajlarını da oldukça açık bir şekilde aldık! Son bölümde gördüğümüz Çukur'un yeni dövmesinin anlamı nedir?

18-06/12/ukur-yeni-dovme-1528806488.jpg

Çukur'un yeni dövmesinin anlamı nedir?

Yayınlandığı ilk günden itibaren itibaren büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Çukur dizisi konusu ve oyunculukları ile olduğu kadar kullanılan semboller ve işaretler ile de dikkat çekiyor... Dizinin ilk bölümlerinde rastladığımız üç noktalı dövmenin anlamı da uzun süre boyunca konuşulmuştu.

Çukur mahallesinde bu dövme bir nevi kimlik anlamına geliyor, farklı yerlerde karşılaşan insanlar bu dövmenin varlığına göre birbirlerini tanıyor ve güveniyorlardı... Vartolu'nun sırtında da gördüğümüz bu dövmedeki üç nokta Çukur erkeklerinde bulunması gereken yiğitlik, mertlik ve dürüstlük kavramlarını simgeliyordu.

18-06/12/ukur-yeni-sembol.jpg

11 Haziran tarihinde izlediğimiz sezon finalinde ise değişen dengelerin ve Çukur'un önemli insanlarının ölümü üzerine ekranlarda yeni bir dövme gördük. Bu yeni sembol son bölümde izlediğimiz ve akıllardan uzun süre boyunca çıkacak gibi görünmeyen değişiklikleri ifade ediyor. Oğlu Selim'in ihanetini öğrenen İdris, Çukur'u Vartolu'ya bırakmıştır. Böylelikle de Çukur'daki evler yıkılmış; içerisindeki yiğitlik, mertlik gibi kavramları simgeleyen kişiler ortadan kaybolmuştur...

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin