Diriliş Ertuğrul Gündüz ölecek mi? Gerçek tarihte nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dün akşam nefes kesen bir bölümle ekranlardaydı! TRT 1 ekranlarının sevilen dizisinde Ertuğrul Bey'in oğlu Gündüz Alp ölecek mi? Gündüz Alp gerçek tarihte nasıl öldü? 126. bölüm fragmanı yayınlandı!

Nurşah
29 Kasım 2018 - 09:33
Yeni Bölüm

Merakla beklenen dizinin 126. bölüm fragmanı yayınlandı! Diriliş Gündüz ölecek mi? Ertuğrul Gazi'nin oğlu Gündüz Alp gerçek tarihte nasıl öldü? Detaylar haberimizde...

 

Diriliş Gündüz öldü mü?

Nefes kesici bir sahne ile biten sevilen dizinin yeni bölümünde bizleri yine oldukça heyecanlı dakikalar bekliyor. Gündüz Alp'in İlbilge Hatun'un elinde olduğunu ve  onu öldürmediğini biliyoruz.126. bölüm fragmanında ise Ertuğrul Gazi'nin ağzından dökülen "Oğlumun kılına zarar gelirse o kaleyi başına yıkarım." cümlesinden de Gündüz Alp'in ölmeyeceği anlaşılıyor.

 18-11/29/dirilis-gunduz-alp-oldu-mu.jpg

Gündüz Alp gerçek tarihte nasıl öldü?

Diriliş Ertuğrul dizisinde önce çocukluk ardından da gençlik hallerini gördüğümüz Gündüz Alp ufak yaşta ölmemiş yetişkinlik yıllarına erişmiştir. Hatta çeşitli söylentilere göre kardeşi Osman Bey ile boylarının liderliği için mücadelelere girişmiş fakat bunlarda başarılı olamamıştır. Buna rağmen kardeşine bağlı kalmış ve onu bırakmamıştır.

Beyliğin kurulmasının ardından ilerleyen yıllarda Eskişehir'in sancak beyliğine atanmış, dönemin en güçlü devletlerinden olan Bizans ile girişilen her savaşta Osman Bey'in yanında yer almış güçlü bir savaşçıdır. Gündüz Alp, ilerleyen senelerde İnegöl'ün Osmanlı topraklarına katılması sırasında şehit düşmüştür.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin