Diriliş Ertuğrul kendi rekorunu kırdı

Diriliş Ertuğrul dizisi 5 Nisan Çarşamba akşamı yayınlanan 83. bölümüyle kendisine ait olan izlenme rekorunu kırdı.


06 Nisan 2017 - 20:39
Gündem

5 Nisan Çarşamba akşamı yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi 83. bölümüyle zirveye oturmakla kalmayıp, kendisine ait olan izlenme rekorunu kırdı.

Yayınlandığı günden beri ABC 1, AB ve TOTAL gruplarında birinci olmakla yetinmeyip diziler arasında bugüne kadar kırılan bütün rekorları geride bırakmıştı.

Başarılı oyunculuklar ve etkileyici hikaye örgüsüyle kalitesine bozmadan devam eden dizi Diriliş Ertuğrul yeni bir rekora imza atarak, son bölümünde ABC 1’de 18.53, AB’de 17.94 ve TOTAL’de 14.12 oranlarıyla Türkiye kanallarında bugüne kadar en yüksek reyting alan yapım oldu.

Dün akşam yayınlanan Dirili Ertuğrul 83. bölümde, Ertuğrul Bey’in yol arkadaşı Doğan Alp ve dizinizin sevilen karakteri Haçaturyan Usta’nın öldürülmesiyle sevenlerini ekranl başına kilitledi ve ülkedeki 3 televizyondan ikisinde Diriliş Ertuğrul'un yer almasını sağladı.

Doğan'a Veda Klibi

izleyicileri televizyon ekranlarına kitlerken ABC 1’DE 18.53 reyting ve 36.96 share, AB’de 17.94 reyting ve 38.47 share, TOTAL’de 14.12 reyting ve 30.62 share oranlarıyla yeni bir rekora daha imza attı. Diriliş Ertuğrul aldığı reyting oranlarıyla en çok izlenen yapım olmayı başardı.

Dün akşam aldığı reyting oranlarıyla eşi görülmemiş bir başarıya imza atan dizi yalnızca Türkiye'de değil yayınlandığı 40 ülke de reyting listelerinin zirvesinde yer alıyor.

Dünyada bir milyarın üzerinde bir izleyici kitlesi takip ettiği uluslararası bir proje olan Diriliş Ertuğrul'un yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ erişilmesi zor bir rekor daha kırdıklarını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Dizimiz en son dün yayınlandı ve yine reyting rekorları kırdık. Erişilmesi zor bir başarıya daha imza attık. Her bölüm, Türkiye'de, Avrupa'da ve yayınlandığı ülkelerde reyting rekorlarında ilk sırada. Kendi kırdığımız rekorları aşar hale geldik" dedi.

Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümlerinde izleyicileri büyük sürprizlerin beklediğini belirten Bozdağ: "Bin yıllık değerleri olan bu toprakları kendi hikayesiyle buluşturduk. Ayrıca değerlerimizi ve tarihi hikayemizi dünyanın farklı coğrafyalarında ki izleyicilere taşımayı başardık. "

Bozdağ, bunun yanı sıra Ertuğrul Gazi ve Kayı boyunun, adım adım tarihi değiştirme hikayesini tüm dünyaya anlatan projenin mimarı olmak gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

Başladığı günden beri reyting listelerinin zirvesinde yer alan dizi Diriliş Ertuğrul,başrollerinde Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç'le deneyimli oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesiyle TRT 1 ekranlarında Çarşamba günleri sevenleriyle buluşmaya devam ediyor. 

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin