Diriliş Ertuğrul Osman kimdir? Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey'in hayatı

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin yeni sezon kadrosu oldukça dikkat çekiyor. Diriliş Ertuğrul Osman kimdir?Diriliş Ertuğrul'da Osman karakterini kim canlandırıyor? sorularının cevapları haberimizde.

Merve Mutlu
07 Kasım 2018 - 11:00
Yeni Bölüm

TRT1'in sevilen ve reyting listelerinde zirvede kalan dizisi Diriliş Ertuğrul bu akşam 122.bölümüyle başlayacak yeni sezonda diziye katılan yeni kadrosuyla da dikkat çekiyor. Diriliş Ertuğrul Osman kimdir? Gerçek adı nedir?

18-11/07/emre-uctepe-kimdir-1541576876.jpg

Diriliş Ertuğrul Osman kimdir?

Ertuğrul Bey'in en küçük oğludur. Osmanlı Devleti'nin kurucu padişahıdır. 1299'da Bilecik'i fethetmiştir. Daha sonra fitne çıkan Yarhisar bölgesininde ki sorunları da çözmek için tekfurun kızını oğlu Orhan’aa almış ve tekfuru kendine yakın tutmuştur. Osman Gazi ilerleyen yıllarda Damla denen bir hastlaıktan dolayı devlet idaresini oğlu Orhan beye devretmiş ve idareden çekilmiştir. 

Diriliş Ertuğrul Osman karakterini Emre Üçtepe canlandırmaktadır.

18-11/07/emre-uctepeee.jpg

Emre Üçtepe kimdir?

Emre Üçtepe Tokat Yeşilyurt doğumludur. 10 - 12 yaşlarında olduğu bilinen çocuk oyuncu daha önce THY reklamlarında ve Başarmalısın adlı filmde Naci karakterini canlandırmıştır. Şu anda da Diriliş Ertuğrul dizisinde, Ertuğrul Bey'in küçük oğlu Osman'ın çocukluğunu canlandırmaktadır.

Diriliş Ertuğrul Osmanlı Devleti'nin kurucu padişahı Osman Bey kimdir?

18-11/07/osman-bey-kimdir.jpg

Ertuğrul Bey'in 1258 yılında Söğüt'te dünyaya gelen en küçük oğludur. Annesi Halime Hatun'dur. Osmanlı Devleti'nin kurucu padişahıdır. İlk evliliği, 1280 civarında, Sultân Orhan’ın annesi ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Beyin kızı olan Mâl Hâtun iledir. 1289 yılına doğru Şeyh Edebali’nin kızı Rabî’a Bâlâ Hâtun ile evlenince, nüfuzu ve kudreti arttı. Bu hanımından da Şehzâde Alâ’addin dünyaya geldi.1299 yılında Osmanlı'yı uç beyi olmaktan çıkarıp Söğüt ve Domaniç'te Osmanlı Beyliğini kurdu. 1302'de Koyunhisar Muharebesinden sonra kazanarak bağımsızlığını ilan etti. Moğol istilalarından kaçan Müslümanların, beyliğine sığınması ile siyasi ve askeri gücü arttı. Çöküş döneminde bulunan Doğu Roma İmparatorluğu'ndaki karışıklıkların da etkisiyle kısa sürede Anadolu ve Doğu Roma'nın hakimi durumuna geldi.

1301 yılında Bursa'ya yakın bir yerde Yenişehir'i kurdu ve saltanat merkezini buraya nakletti. Bu arada bütün bu fetihlerde kendisine yardım edenleri de unutmadı ve kardeşi Gündüz Bey'e Eskişehir'i; oğlu Orhan Bey'e Sultânönü'nü; Hasan Alp'a Yarhisâr'ı; Şeyh Edebalı'ya Bilecik'i ve Turgut Alp'e İnegöl'ü verdi ve Edebalı'nın torunu Alâ'addin'i yanında götürdü. 1308 yılında İlhanlı Hükümdarı Ahmed Gazan tarafından Selçuklu Devletine son verilince Osmanlı Devleti tamamen müstakil hale geldi.

Osman Gazi ilerleyen yıllarda Damla denen bir hastlalıktan dolayı devlet idaresini oğlu Orhan beye devretmiş ve idareden çekilmiştir. 1324 yılı Şubat ayında Bursa’nın fethini görmeden 67 yaşında vefat eden Osman Bey, vasiyeti üzerine, geçici olarak gömülü bulunduğu Söğüd’den alınarak 2.5 yıl sonra 1326 yılında Bursa’daki Gümüş Künbed’e defn oldu.

Babasından 4800 km2 olarak aldığı toprakları 16.000 km2'ye çıkaran Osman Bey'in Orhan ve Alâ'addin dışındaki çocukları şunlardır: Fatma Hâtûn, Savcı Bey, Melik Bey, Hamîd Bey, Pazarlı Bey ve Çoban Bey.

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin