Diriliş Ertuğrul'da Türklerin hürriyet savaşı başlıyor!

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı, TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un 128. bölüm tanıtımları yayınlandı. Diriliş Ertuğrul 128. bölümde, Ertuğrul Gazi ve alpleri Türk'ü yeniden hürriyete kavuşturmak için büyük cenk hazırlığı yapıyor.

Merve Mutlu
19 Aralık 2018 - 13:54
Yeni Bölüm

TRT ekranlarının sevilen ve reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul, listelerdeki zirveye oturan yerini korurken diğer yandan heyecan dolu bölümleriyle izleyicileri memnun ediyor. 

Başrolünde 'ın rol aldığı Diriliş Ertuğrul'un, Hande Soral, İlker Aksum, Kimya Gökçe Aytaç, Enis Yıldız, Ünal Silver ve Eser Karabil gibi başarılı oyuncuların dahil olmasıyla başlayan 2. sezonu oldukça yoğun ilgi görüyor. 

 18-12/19/engin-altan.png

Diriliş Ertuğrul 128. bölümde, Ertuğrul Gazi ve alpleri Türk'ü yeniden hürriyete kavuşturmak için büyük cenk hazırlığı yapıyor. Ertuğrul Gazi'nin 'Anadolu şimdiye kadar gördüğü en şiddetli cenki görecek' sözleri dikkat çekiyor.

Alpler intikam için yemin ederken, Selcan Hatun'un getirdiği mektubu gören Ertuğrul Gazi, Aksakallılar'la görüşmesi gerektiğini söylüyor. 

Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümünde, Gündüz’ün aklanmasının ardından, Söğüt'e sızan Dragos, öğrendiği bilgilerin ardından yeni bir hamle daha yapıyor. Ertuğrul Gazi ve alpleri ise büyük cenk için yemin ediyor. Ertuğrul Gazi'nin

'Esaret zincirini kırıp hürriyet kıyamına kalkma vaktidir. Anadolu şimdiye kadar gördüğü en şiddetli cenki görecek. Dökülen kanlar üzerinde Türk'ün hürriyet ateşi yeniden yükselecek'

sözleri dikkat çekiyor.

Diriliş Ertuğrul 128. bölümde neler olacak?

18-12/19/savas-vakti-1545219848.png

Ertuğrul, Gündüz’ü fidye karşılığında kaleden kurtarmış ve bir oyun kurarak İlbilge’nin onların peşinden gelmesini sağlamıştı. Amacı ise, İlbilge’yi Gündüz’ün masumiyetine inandırmaktı. Obaya ise beklenmedik misafirler olan Selcan ve oğlu Süleyman gelmişti. Emir Bahaeddin, Gündüz’ün Ertuğrul tarafından Nikea’ya götürüldüğünü öğrenince, obaya baskın vermişti. Bununla da yetinmeyip Artuk’u zindana attırmıştı. Ancak herkes Ertuğrul’un Gündüz’ü Nikea’ya götürdüğünü düşünürken; Ertuğrul, Gündüz’ü Söğüt’te adaletin karşısına sağ salim çıkarmıştı. Ertuğrul, bu hamlesiyle tüm oyunları bertaraf etmiş ve Gündüz’ün masumiyetine İlbilge’yi ikna etmek olan Ertuğrul, neticesinde bu hedefinde muvaffak olmuş ve Gündüz, mahkemece aklanmıştı.

18-12/19/savvv-1545219858.png

Gündüz’ün aklanmasıyla Kayılar ve Umuroğulları arasında nasıl bir bağ olacak? Selcan ve Süleyman’ın obaya gelişi, beraberinde neleri getirecek? Selcan’la birlikte gelen haber nedir ? Ertuğrul tarafından yenilgiye uğratılan Dragos’un yeni hamlesi ne olacak? Öte yandan Emir Bahaeddin, Ertuğrul’u sıkıştırmak için ne yapacak? Söğüt’e gelecek olan yeni kişi kim olacak? Ertuğrul tüm bu yaşanılanlara karşı nasıl bir tavır takınacak?

Diriliş Ertuğrul son bölümde neler oldu?

18-12/19/dirilis-27.png

Gündüz, Irene sayesinde İlbilge’nin elinden kurtulmuş ve kaleye gitmişti. Ertuğrul, Kara Bela ve adamlarını alt etmiş ancak Kara Bela Dragos’la ilgili konuşmadan kendini öldürmüştü. Turgut, sandık ve anahtarın yanı sıra, Evdokya’dan Dragos’la ilgili sırrın olduğu kolyeyi alıp tekfura götürüp içindeki sırrı öğrenmesini istemişti. Tüm bu meselelerin üzerine Emir Bahaeddin, hana gelmiş ve Ertuğrul’dan Gündüz’ü yargılanmak üzere getirmesini istemişti. Ertuğrullara Gündüz’ün yerini haber veren Covan ise ifşa olmaması için Dragos tarafından öldürülmüştü. Onun öldürüldüğü yere gelen Bamsı da Dragos tarafından hançerlenip yaralanmıştı. Turgut, tekfurla görüşmüş ve kolyedeki sırrı bulması için ona kolyeyi emanet etmişti. Tekfur ise bu sırrı öğrendiği anda Lais tarafından öldürülmüştü. Ertuğrul, tekfurun öldürüldüğünü, Gündüz’ün ise kalede tutulduğunu öğrenmişti. Bunun üzerine Lais ile görüşmek için kaleye gitmiş ve Lais ondan Gündüz için fidye istemişti. Aynı zamanda Gündüz’ü fidye vererek almak isteyen İlbilge de buraya gelmişti…

Aşağıdaki bağlantıdan Diziler instagram hesabını takibe alarak güncel dizi haberlerini instagram üzerinden de takip edebilirsiniz.

@diziler

üyeler ne diyor?

resim yok
:-) :) :o) :c) :^) :-D :-( :-9 ;-) :-P :-p :-Þ :-b :-O :-/ :-X :-# :'( B-) 8-) :-\ ;*( :-* :] :> =] =) 8) :} :D 8D XD xD =D :( :< :[ :{ =( ;) ;] ;D :P :p =P =p :b :O 8O :/ =/ :S :# :X B) O:)
Kapat

bizi takip edin